Zaustavljeni prilikom kontrole prometa pa policajcima izručili grane konoplje i amfetamin

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2021/LISTOPAD/Droga 071021/Droga 1.jpg
  • Slika

Pretragom kuće 31-godišnjaka pronađene 63 stabljike konoplje te 250 grama marihuane

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela  „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Naime, sumnja se da su protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, istu sadili da bi ju po sazrijevanju brali, sušili i skrivali.
Policijski službenici su početkom studenog svoju sumnju potvrdili prilikom kontrole prometa na području Poljanice Bistranske kad su zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 31-godišnjak koji je policijski službenicima predao 0,5 grama amfetamina i 3,2 grama marihuane, dok se je kao suvozač u vozilu nalazio 30-godišnjak koji je policajcima predao šest odsječenih grana stabljike konoplje s lišćem i cvjetovima.
Temeljem naloga suda obavljena je pretraga prostora kojim se koriste osumnjičeni kojom prilikom su u kući 31- godišnjaka pronađene 63 stabljike konoplje te 250 grama marihuane.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava  podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.  

Stranica