Zaustavljeni u prometu zbog niza prekršaja

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Zaustavljeni zbog prebrze vožnje, upravljanja vozilom pod zabranom te upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

 
  • Zaustavljen zbog prebrze vožnje
Danas, 12. rujna oko 10.40 na Slavonskoj aveniji u Zagrebu, tijekom obavljanja redovnih poslova u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak, a koji se u naseljenom mjestu kretao brzinom iznad 50km/h. Daljnjom je provjerom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 20-godišnjak je prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna ta mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u vremenu od tri mjeseca.
 
  • Pod utjecajem alkohola upravljala vozilom pa sletjela s kolnika
Jučer, 11. rujna oko 22.10 sati, 53-godišnjakinja je pod utjecajem alkohola (1,29 g/kg) upravljala osobnim automobilom marke Peugeot 406,a kretala se kolnikom Martićeve ulice te je tijekom vožnje vozilom s kolnika sletjela na ogradu ugostiteljskog objekta.  U prometnoj je nesreći nastala materijalna šteta.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 53-godišnjakinja je prepraćena na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 8600 kuna.
 
  • Upravljao automobilom pod zabranom  
Jučer, 12. rujna 2019. godine u 3.35 sati u Zagrebu u Ulici Kruge, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil marke  BMW zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak. Utvrđeno je kako je upravljao automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, počinio prekršaj iz čl.289 st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Također, odbio je alkotest, čime je počinio prekršaj iz čl.282 st.1. Osumnjičeni je uhićen te je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu zbog žurnog prekršajnog postupka.
 
Nakon provedenog postupka, 24-godišnjak je osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 20.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom “B“ kategorije u vremenu od 4 mjeseca.

FOTO: Ilustracija

Stranica