Završili na sudu zbog počinjenih prekršaja u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/Foto - policijski motor.jpg

Vozač mopeda kažnjen novčanom kaznom od 36.300 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja

FOTO: Ilustracija

U petak, 19. kolovoza oko 17.20 sati 61-godišnjak je bez važeće vozačke dozvole to jest koja mu je istekla, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka parkirališnim prostorom u zoni Samoborske ceste, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu. Prilikom kretanja, vozilom je naletio na parkirani osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka uslijed čega je nastala materijalna šteta.
 
Prilikom obavljanja očevida 61-godišnjak je policijskim službenicima izjavio da je poslije prouzročene nesreće konzumirao alkoholna pića iako je bio dužan ne konzumirati alkohol od trenutka nastanka prometne nesreće pa sve dok se nad njim ne provede postupak alkotestiranja.
 
Obavljenim alkotestiranjem kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 2,55 g/kg nakon čega je uhićen i prepraćen na nadležni su gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 4 000 kuna.
 
 
 
U nedjelju, 21. kolovoza oko 17.30 sati 25-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,79 g/kg, prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok mu je po Rješenju određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole, upravljao mopedom marke Kymco zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Knežija dok na glavi nije nosio sigurnosnu kacigu.
 
Po zaustavljanju vozač se odbio podvrgnuti testiranju na droge nakon čega je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 36.300 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „AM“ kategorije u trajanju od sedam mjeseci  koja stupa na snagu po stjecanju prava na upravljanje.
 
 

Stranica