​Zbog počinjenih prekršaja u prometu na cesti, kažnjeni novčanim kaznama i zaštitnim mjerama

Slika /PU_ZG/ilustracije/alkohol.jpg
FOTO: Ilustracija

U petak, 3. studenoga oko 20.45 sati, 52-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka zapadnom kolničkom trakom Ulice Malešnica u smjeru juga. Obzirom da nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i vidljivosti na cesti, prouzročio je prometnu nesreću u kojoj je nastala materijalna šteta. Obavljenim nadzorom vozila i vozača, policijski službenici utvrdili su kako je 52-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,82 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.130 eura.
 
U subotu, 4. studenoga četrdesetak minuta poslije ponoći, 26-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Petra Kružića. Obavljenim nadzorom vozila i vozača policijski službenici utvrdili su da vozač upravlja vozilom u suprotnom smjeru, odnosno zabranjenom smjeru. Tijekom daljnjeg nadzora vozača utvrđeno je da vozač upravlja vozilom i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, kao i da upravlja pod utjecajem alkohola od 1,41 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.240 eura, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
Istoga dana, oko 14.50 sati, 40-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Manterovčak u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom policijski službenici utvrdili su kako vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,88 g/kg u organizmu, kao i za vrijeme dok ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna od 5.300 eura, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom  B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Stranica