Zbog počinjenih prekršaja u prometu završili na sudu

Slika /PU_ZG/ilustracije/alkohol.jpg

Uz novčane kazne sud im izrekao i zaštitne mjere zabrane upravljanja

FOTO: Ilustracija
 
U četvrtak, 26. siječnja oko 23.50 sati 31-godišnjak je neprilagođenom brzinom  upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Branimirove ulice u smjeru istoka te je od strane policijskih službenika zaustavljen kod kućnog broja 121.  Po zaustavljanju je utvrđeno da vozač nije koristio sigurnosni pojas, da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog negativnih bodova te je ujedno odbio ponuđeno testiranje na droge. Nakon utvrđenog vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2.853 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 
U petak, 27. siječnja oko 15.20 sati 57-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,74 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru istoka. Dolaskom nešto istočnije od raskrižja s ulicom Hrvatskog sokola izazvao je prometnu nesreću to jest vozilom je naletio na vozilo ispred sebe koje je bilo zaustavljeno zbog kolone vozila. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.710 eura.
 
Istog dana, tri sata kasnije 55-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,84g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ksaverskom cestom gdje je ujedno i zaustavljen od strane policijskih službenika. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.450 eura.
 
 
U petak, 27. siječnja nešto prije ponoći 65-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,79 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka krećući se suprotnim smjerom autoceste A3 u smjeru Zagreba. Po zaustavljanju na 45-om kilometru + 300 metara vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2.640 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U subotu, 28. siječnja oko 19.15 sati 49-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,68 g/kg upravljao osobnim automobilom požeških registarskih oznaka nerazvrstanom cestom kanala Odra, kojom je zabranjen promet za sva motorna vozila dok prilikom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas. Dolaskom nešto prije s raskrižjem Brezovičke ceste izazvao je prometnu nesreću to jest vozilom je naletio na betonsku zapreku na cesti. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.850 eura.
 
U nedjelju, 29. siječnja oko 2 sata 55-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,54 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Avenije Dubrovnik u smjeru istoka. U razini naselja Trnsko prouzročio je prometnu nesreću to jest naletio je na vozilo koje se je nalazilo ispred njega. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.660 eura.
 
Niti dva sata kasnije 21-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,95 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka krećući se parkirališnim prostorom u zoni Ulice Florijana Andrašeca gdje je ujedno prouzročio i prometnu nesreću. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.810 eura.
 
 

Stranica