Trojica muškarca prijavljena zbog pomaganja u pokušaju ubojstva

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

U ugostiteljski objekt došli s namjerom sukoba s okupljenim osobama

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 56, 19 i 22 godine zbog sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo Pomaganje u počinjenju kaznenog djela „Ubojstvo“ u pokušaju.
 
Sumnja se da su 28. siječnja oko 18 sati zajedno s 33-godišnjim stranim državljaninom, za kojim policijski službenici intenzivno tragaju, osobnim automobilom marke Range Rover zagrebačkih registarskih oznaka došli do ugostiteljskog objekta u Dugom Selu u Ulici Josipa Zorića u kojem se nalazilo više osoba na privatnom okupljanju i to s namjerom fizičkog sukobljavanja s osobama prisutnima u ugostiteljskom objektu.
 
Odmah nakon ulaska u ugostiteljski objekt 33-godišnji strani državljanin izvadio je pištolj kojim je prijetio prisutnim osobama dok je osumnjičeni 56-godišnjak u ruci imao napravu s više oštrica. Tada su sva četvorica osumnjičenih verbalno, a potom i fizički napali prisutne osobe da bi u jednom trenutku 33-godišnji strani državljanin, u namjeri da ubije 45-godišnjaka i 40-godišnjaka, prema njima ispalio jedan hitac čije se zrno zabilo u zid.
 
Četvorica osumnjičenih muškaraca tada su izašla iz ugostiteljskog objekta i osobnim automobilom marke Range Rover se dali u bijeg, odnosno trojica muškaraca starosti 56, 19 i 22 godine su 33-godišnjeg stranog državljanina odvezli s mjesta događaja i pomogli mu u bijegu.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 56-godišnjak, 19-godišnjak i 22-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Županijskom državnom odvjetništvu.
 
 

Stranica