Zbog počinjenih prekršaja u prometu završili na sudu

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 1.jpg

Uz novčane kazne vozačima izrečene i zaštitne mjere zabrane upravljanja

FOTO: Ilustracija

U petak, 3. veljače oko 15.45 sati 44-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,91 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ljubljanske avenije u smjeru istoka. Dolaskom u razinu naselja Savska Opatovina, nije prilagodio brzinu kretanja vozila situaciji u prometu i gustoći prometa uslijed čega je vozilom naletio na automobil koji je zbog kolone bio zaustavljen ispred njega. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.580 eura.
 
U subotu, 4. veljače oko 17.10 sati 23-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,57 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka sjevernim kolnikom autoceste A3  u smjeru zapada. Nešto prije odmarališta Motel Plitvice nije prilagodio brzinu kretanja vozila situaciji u prometu uslijed čega je vozilom naletio na automobil slovenskih nacionalnih oznaka koji se je kretao ispred njega. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.510 eura, dok mu je ujedno i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Jučer, 5. veljače oko 4.50 sati 33-godišnjak je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,65 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Medarske ulice gdje je ujedno i zaustavljen od strane policijskih službenika. Po zaustavljanju također je utvrđeno da vozač nije za vrijeme vožnje bio vezan sigurnosnim pojasom nakon čega je uhićen i prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.320 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica