Zbog prekršaja počinjenih u prometu vozačima na sudu izrečene kazne

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Bez vozačkog ispita upravljao vozilom, a ima 57 godina

FOTO: Ilustracija

 U ponedjeljak, 16. siječnja oko 22.50 sati,  37-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Seat zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Selskom cestom u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Horvaćanskom cestom policijski službenici su provedenim nadzorom utvrdili da 37-godišnjak upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije koja je na snazi do 2. srpnja 2023. godine. Zbog navedenog je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2000 eura i  zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jednog  mjeseca.
 
Oko sat vremena kasnije, 16. siječnja oko 23.50 sati, 27-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Renault zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ilicom u smjeru zapada. Dolaskom do Zrnetićeve ulice je utvrđeno da upravlja vozilom B kategorije za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije važeća do 2. veljače 2023. godine. Osumnjičenom je ujedno ponuđeno testiranje na prisutnost droga, a što je on odbio. Daljnjom kontrolom je utvrđeno da mu je isteklo važenje prometne dozvole. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je s 2730 eura.
 
U srijedu, 18.  siječnja oko 9 sati, 57-godišnjak je upravljao osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Velimira Škorpika u smjeru juga. Provedenom kontrolom je utvrđeno kako upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom B kategorije. Zbog navedenog je 57-godišnjak odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen s 1320 eura.
 
Par sati kasnije, 18. siječnja u 13 sati je 67-godišnjak upravljao mopedom bez registarskih oznaka, a kretao se Ulicom grada Gospića u smjeru juga. Prilikom kontrole vozila i vozača je utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije. Obzirom da je osumnjičeni 67-godišnjak recidivist, uhićen je i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu dok mu je privremeno oduzet moped. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana, a nakon čega će se nastavit prekršajni postupak.
 
Nedugo potom, 18. siječnja oko 16.25 sati je 37-godišnjak  upravljao osobnim automobilom krapinskih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Žitnjak-Kovačići u smjeru juga. Tijekom provođenja nadzora su policijski službenici utvrdili da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije, a dok je prometna dozvola za vozilo kojim upravlja istekla. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 60 dana na uvjet od jedne godine i novčana kazna u iznosu od 90 eura.
 
U večernjim satima, 18. siječnja oko 20.20 sati je 51-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom platana u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 4 prouzročio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Daljnjim je postupanjem utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (2,71 g/kg). Na Općinskom prekršajnom sudu kažnjen je s 1610 i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Istog dana u kasnijim večernjim satima, 18. siječnja oko 22.50 sati, 22-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke VW zadarskih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Gustava Krkleca u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Antuna Šoljana te je provedenim nadzorom utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola kao mladom vozaču zbog prikupljenih 9 negativnih prekršajnih bodova ukinuta i oduzeta do 16.  studenoga 2024. godine. Također je utvrđeno kako je vozilu kojim je upravljao isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana te ujedno 22-godišnjak, kao vlasnik vozila u prometu nije za vozilo ugovor o osiguranju od automobilske odgovornosti. Isto tako, osumnjičeni muškarac kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti drugi dokument kojim bi dokazao svoj identitet.  Na Općinskom prekršajnom sudu kažnjen je s 1600 eura.

Stranica