Zbog prekršaja u prometnu osumnjičeni prijavljeni nadležnom prekršajnom sudu

U ponedjeljak, 8.  svibnja 2023. godine u 22.40 sati u Zagrebu u Heinzelovoj ulici policijski službenici zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak. Provedenim nadzorom je utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (0,92 g/kg) i za vrijeme kad mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova  te za vrijeme zabrane upravljanja koja je na snazi do 27. svibnja 2023. Nakon uhićenja odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1910 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od četiri mjeseca.
 
U utorak, 9. svibnja 2023. godine, nekoliko minuta iza ponoći, tijekom obavljanja očevida prometne nesreće s materijalnom štetom koja se dogodila u Zagrebu u Aleji Javora, a u kojoj je osobni automobil naletio na metalni stup, utvrđeno je kako je 55-godišnji vozač  upravljao vozilom pod vidnim utjecajem alkohola, ali je ponuđeno alkotestiranje odbio. Osumnjičeni muškarac je tada uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1610 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
Istog dana, 9.  svibnja 2023. godine u 9.55 sati, u Dankovečkoj ulici, tijekom nadzora prometa su policijski službenici zaustavili osobni automobil požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji recidivist. Provedenim nadzorom je utvrđeno da vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Nakon uhićenja odveden je na  Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je određeno zadržavanje u  Zatvoru Zagreb koje može trajati najduže do 15 dana  te je 21-godišnjak predan u Zatvor Remetinec.

Stranica