Zbog prekršaja u prometu kažnjeni na sudu

U petak, 17.  studenoga 2023.godine u 12.10 sati je 48-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke Mazda zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Pruginom ulicom u smjeru juga. Policijski službenici su obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrdili da je muškarac upravljao vozilom B kategorije za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Također je utvrđeno da kod sebe nema vozačku dozvolu. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1350 eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
U petak, 17.  studenoga 2023. godine u 21.45 sati je 21-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke VW zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Gornjostupničkom ulicom u Gornjem Stupniku u smjeru zapada.  Dolaskom do kućnog broja 41 utvrđeno je da upravlja vozilom B kategorije za vrijeme dok su mu izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Nadalje, utvrđeno je kako je osumnjičeni muškarac vozilom upravljao pod utjecajem alkohola ( 0.42 g/kg ).
Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1890 eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
U srijedu, 15.  studenoga 2023. godine u 17.25 sati u Zagrebu na Čulinečkoj cesti policijski službenici su u nadzoru prometa zatekli 55-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Čulinečkom cestom u smjeru sjevera. Provedenim nadzorom je utvrđeno kako je vozilu istekao rok važenja prometne dozvole za manje od 15 dana te je ujedno utvrđeno da je 55-godišnjak upravljao vozilom  za vrijeme kad su mu izrečene zaštitne mjere zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije. Nadalje, osumnjičenom muškarcu je zbog prikupljenih negativnih bodova poništena vozačka dozvola. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 2730 eura.
 
U subotu, 18.  studenoga 2023. godine u 23.55 sati u Zagrebu u Aleja Javora tijekom nadzora prometa policijski službenici zatekli su 49-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se alejom Javora u smjeru sjevera. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije te je ujedno utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (1,15 g/kg). Nakon otrježnjenja odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od  2010 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Stranica