Zbog prekršaja u prometu kažnjeni na sudu

U ponedjeljak, 5.  lipnja 2023. godine u 11.30 sati je 23-godišnjak bez vozačke dozvole upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Republike Austrije u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 20, odnosno do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake. Tada je prošao pored vozila koje se nalazilo zaustavljeno u lijevoj prometnoj traci, ispred navedenog obilježenog pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka te nije zaustavio vozilo ispred pješačkog prijelaza i propustio pješakinje koje su stupile na pješački prijelaz uslijed čega je naletio na pješakinje koje su prelazile kolnik po obilježenom pješačkom prijelazu. U prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Nakon prometne nesreće 23-godišnjak je napustio mjesto prometne nesreće bez da je o prometnoj nesreći obavijestio najbližu policijsku postaju. Operativnim radom su policijski službenici istog dana pronašli osumnjičenog 23-godišnjaka te su ga uhitili i odveli na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3350 eura.
 
U utorak, 6. lipnja 2023. godine u 23.45 sati je 65-godišnjak pod utjecajem alkohola (2.38 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Gajnice u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s prilaznim kolnikom kućnog broja 18-28 Ulice Gajnice nije se kretao sredinom obilježene prometne trake odnosno kolničke trake već je vozilom prešao lijevo u traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te je naletio na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta te je 65-godišnjaku privremeno oduzeta vozačka dozvola na 12 sati dok je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen s novčanom kaznom u iznosu od 1480 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od jednog mjeseca.
 
U srijedu, 8.  lipnja 2023. godine u 9 sati je 38-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke VW Polo zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Brezovičkom cestom u smjeru juga. Dolaskom kod kućnog broja 32 policijski službenici su provedenim nadzorom utvrdili da upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava, odnosno da mu je poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1400 eura.
 
U srijedu, 8.  lipnja 2023. godine, oko 20-ak minuta iza ponoći je 35-godišnjakinja pod utjecajem alkohola (1,57 g/kg) upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Budenečkom ulicom u mjestu Budenec kod Sesveta u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 15 sletjela je van kolnika. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena jedna malodobna osoba. Osumnjičena 35-godišnjakinja je smještana na otrježnjenje i nakon toga odvedena na Općinski prekršajni sud u Sesvetama gdje joj je izrečena novčana kazna od 1710 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Stranica