Zbog prometnih prekršaja trojici mladića sud izrekao novčane kazne

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 2.jpg

Dvojica upravljala vozilima dok im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, treći odbio testiranje na drogu

U srijedu 3. veljače oko 19 sati, 23-godišnjak upravljao je osobnima automobilom bjelovarskih registarskih oznaka Vukomeričkom cestom u smjeru juga. Nadzorom vozila i vozača kod broja 89 utvrđeno kako upravlja motornim vozilom „B“ kategorije za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.  Nesavjesni vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a sljedeći dan je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje ga je sutkinja proglasila krivim i izrekla mu novčanu kaznu u iznosu 10.000 kuna te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
 
Također, 3. veljače oko 21.30 sati, 28-godišnjak upravljao je osobnima automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Maksimirske ceste u smjeru zapada. Nadzorom vozila i vozača kod broja 13 ponuđeno mu je testiranje prisutnosti droga što je isti odbio, nakon čega je odbio liječnički pregled te uzimanje krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu. Vozača je pregledao dežurni liječnik Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, nakon čega je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a sljedeći dan je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje ga je sutkinja proglasila krivim i izrekla mu novčanu kaznu u iznosu 8.100 kuna.
 
Nadalje, istog dana 3. veljače oko 22.10 sati, 24-godišnjak upravljao je osobnima automobilom slavonskobrodskih registarskih oznaka Dankovečkom ulicom u smjeru juga. Nadzorom vozila i vozača kod raskrižja s Koledinečkom ulicom utvrđeno da upravlja motornim vozilom „B“ kategorije za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Zbog navedenih prekršaja vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a zatim doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 3.600 kuna.

FOTO: Ilustracija
 

Stranica