„Zbogom oružje 2019. godine“

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/zbogom oružje 2-5-19/foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika

U srijedu, 24. travnja 2019. godine završila je još jedna akcija u kojoj su građani stručnjacima Policijske uprave zagrebačke predali oružje, municiju i eksplozive tvari koje će biti uništene bez opasnosti za građane i imovinu.


Akcija je trajala od 1. travnja do 24. travnja, te su u tih 20-ak dana građani dragovoljno predali razno oružje (ručne bombe, razno streljivo, štapine i upaljače, jednu automatsku pušku…)  
 
Akciju je organizirala Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata „91 Otok Ivanić“ , zajedno s Policijskom postajom Ivanić Grad, već 14-u godinu za redom i to pod pokroviteljstvom Ivanić Grada. Pomoć prilikom pozivanja građana na dragovoljnu predaju pružili su i lokalni mediji, a što je rezultiralo povjerenjem da se oružje preda te ujedno pridonijelo njezinoj uspješnosti.
 
Preventivna akcija „Zbogom oružje“ provodi se kako bi građani mogli dragovoljno predati oružje, dozvoljeno i zabranjeno i to bez sankcija, te na taj način, svoj život ali i život svojih bližnjih učiniti sigurnijim.
 
Svake godine provođenja akcija Zbogom oružje prikupi manje oružja, streljiva i drugih eksplozivnih predmeta u odnosu na prethodnu godinu, što je dobro, jer pokazuje da se smanjuje njihova količina pohranjena u domovima naših sugrađana.
 
 FOTO: PUZ

Stranica