Zloporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/obrade/2012/1.2/1_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Jučer, 31. siječnja, policijski su službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke  u suradnji sa Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije dovršili  kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca (37 i 53 godine) za koje se sumnja da su sudjelovali u krijumčarenju većih količina marihuane iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku te u daljnjoj preprodaji na području Zagreba.

Osumnjičenici su uhićeni u ponedjeljak, 30. siječnja, navečer na parkiralištu benzinske postaje na Slavonskoj aveniji prigodom primopredaje 16 kilograma marihuane. Kriminalističkim je  istraživanjem utvrđeno je 53-godišnji muškarac (koji  prebiva u Bosni i Hercegovini) istog dana prokrijumčario navedenu količinu  sakrivenu u tovarnom prostoru svoga priključnog vozila, preko graničnog prijelaza Slavonski Šamac, u Republiku Hrvatsku.    

Protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava zbog krijumčarenja i preprodaje droge te su obojica privedena u pritvorsku policijsku jedinicu.

Drugoosumnjičeni je do sada evidentiran zbog zlouporabe droga, kaznenih djela protiv života i tijela, imovine i zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksploziva, dok 53-godišnjak nije evidentiran za počinjenje kaznenih djela na području Republike Hrvatske. Vrijednost zaplijenjene droge iznosi više od 200.000,00 kuna, a tijekom ovog kriminalističkog istraživanja pronađeno je i nešto više od 5 kilograma plastičnog eksploziva. Za njegovo nedozvoljeno posjedovanje osumnjičen treći muškarac, 43-godišnjak, protiv kojeg je podnijeta kaznena prijava.



Stranica