Pohvalili su nas...

From: Kristina
Sent: Saturday, May 1, 2021 9:06 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem bi htjela pohvaliti policijskog službenika iz Policijske postaje Zaprešić, koji je, nakon sto sam na bankomatu u Zaprešiću zaboravila uzeti novac, isti pronašao i dostavio u policijsku postaju te sam na kraju dobila svoj novac natrag. 
 
Još jednom pohvale policijskom službeniku, što je unatoč ovim teškim vremenima pokazao izniman karakter te može služiti na ponos MUP-u i poslu koji obavlja. 
 
S poštovanjem, 
Kristina
 
 
Šalje: mirjana
Poslano: 4. ožujka 2021. 17:28
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
imala sam prometnu nesreću u Sesvetama te želim pohvaliti dvojicu policijskih službenika Mobilne jedinice prometne policije koji su se vratili na mjesto prometne nesreće i uvelike mi pomogli jer sam bila u stanju šoka. Oni su također zvali Policiju i Hitnu pomoć i usmjeravali zaustavljeni promet. Također su održavali komunikaciju sa mnom da me drže pri svijesti. Molim Vas da ih pohvalite jer su mi u tom trenutku bili sve i pokazali svoju ljudsku veličinu.
 
Isto tako želim pohvaliti policajca iz Policijske postaje Sesvete, koji je također bio predobar prema meni, pun razumijevanja i brižnosti.

Mirjana
 
 
Šalje: Ivan
Poslano: 5. ožujka 2021. 15:05
Prima: Policija
Predmet: pohvala policijskim službenicima
 
Poštovani,

supruga i ja želimo ovim putem izraziti najdublju zahvalnost  policijskim službenicima II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec), koji su u veljači ove godine izišli na intervenciju, prilikom tužnog događaja, kada je iznenada preminuo moj brat.

Ljudskim i profesionalnim pristupom uistinu su olakšali supruzi i meni te strašne trenutke.

Hvala im od srca.

Srdačan pozdrav,
Ivan
 
 
From: Jelena
Sent: Monday, February 22, 2021 12:19 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
htjela bih se zahvaliti Vašem policijskom službeniku Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke, koji je pronašao moj novčanik i vratio mi ga neoštećenog i s cijelim sadržajem. On ne samo da se potrudio pronaći me, nego nije htio primiti nikakvu nagradu za svoje dobro djelo. Ne mogu Vam opisati kolikih me je briga spasio.
 
Stoga mi ne preostaje ništa drugo nego obratiti Vam se i ovim putem naglasiti koliko je lijepo i pohvalno što postoje ovakvi ljudi. Hvala mu još jednom!
 
Srdačan pozdrav,
 
Jelena
 
 
From: Robert
Sent: Wednesday, February 17, 2021 3:13 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala
 
Poštovani,
 
ovim putem  iskreno se zahvaljujem u svoje osobno, ime roditelja i susjeda, policijskim službenicima Policijske postaje Sesvete i Policijskoj upravi zagrebačkoj što su profesionalno i žurno postupili po mojoj prijavi te doprinijeli rješavanju problema na prometnici.
 
S poštovanjem,
Robert
 
 
From: H.
Sent: Friday, February 5, 2021 3:18 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala na predanu radu
 
Poštovani policijski službenici  Odjela za potrage Policijske uprave zagrebačke i svi ostali koji ste nam pomogli, za nama su najteži dani života iako je pred nama još teških milja. 

Prije nego što nastavimo dalje, osjećamo potrebu zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli u potrazi za našom kćeri te tako bili uz nas, ali i uz nju. 

Na čelu ste ponajprije bili vi, policijski službenici Odjela za potrage Policijske uprave zagrebačke, svaki pojedinac s kojim smo došli u kontakt proteklih dana. 

Neizmjerno smo vam zahvalni na predanosti, trudu, upornosti, stručnosti i pravovremenu djelovanju, a ponajprije na ljudskosti koju ste prema nama iskazali od prvog kontakta do posljednjeg susreta. 

Još jednom, hvala vam. 
 
H. s obitelji
 
Šalje: Vesna
Poslano: 6. veljače 2021. 18:55
Kopija: Policija
Predmet: Zahvala
 
Poštovani,
 
zahvaljujem  se policijskom službeniku iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec) na profesionalnom i brzom rješavanju moje prijave uznemirujućeg lažnog e-maila.

Svojim profesionalnim nastupom me odmah u početku smirio i  zadobio moje povjerenje što mi je dalo vjere, nade i mira. Kroz razgovor i e-mailove uspjeli smo u sat i pol ustanoviti jednu nelogičnost koja nas je u daljnjim postupcima dovela i do rješenja  problema.

Drago mi je što sam u ovako složenoj situaciji došla upravo do navedenog policijskog službenika, jer on je pravi primjer inspektora i čovjeka kakav bi trebao biti u  policiji.

Još jednom hvala na svemu i želim mu još mnogo riješenih slučajeva na dobrobit nas građana.

S poštovanjem,
Vesna
 
 
From: Spomenka
Sent: Wednesday, February 3, 2021 5:25 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala!
 
Poštovani!                                                     
 
danas sam u Samoboru doživjela lakšu prometnu nesreću. Obratila sam se Policijskoj postaji Samobor i policijski službenici stigli su u rekordno kratkom vremenu.
Ovim putem želim im zahvaliti na njihovoj profesionalnosti, ljubaznosti, izuzetnoj susretljivosti i savjesno i puno detalja obavljeni uviđaj. Vrlo brzo, pronađen je vozač koji je udario u moj auto i uputili me što sada trebam poduzeti. S obzirom da sam teško bolesna i ova lakša nesreća za mene je bila izuzetno stresna.
Stoga me oduševio rad ovih mladih policijskih službenika. Svojim ponašanjem, savjesnim odrađivanjem radnog zadatka, vratili su mi povjerenje u našu policiju.
Stoga im ovim putem želim reći VELIKO, VELIKO HVALA! Hvala, veliko hvala i svima onima koji su ih osposobili za ovaj nimalo lak posao! 
 
Spomenka
 
 
Šalje: B.
Poslano: 3. veljače 2021. 22:50
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
željela bi pohvaliti cjelokupno dežurstvo  VII. policijske postaje Zagreb (Trešnjevka) i isto tako pohvala patroli koja je pružila zatraženu intervenciju. Želim naglasiti da su policijski službenici postupili na dojavu promptno te su isti bili izuzetno ljubazni i profesionalni u radu, sve pohvale još jednom.
S poštovanjem
B.
 
 
From: Branimir
Sent: Friday, January 29, 2021 6:25 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Pozdrav,
 
želio bi se zahvaliti na izuzetnoj ljubaznosti upravnih referenata  u Službi za upravne poslove, Odjel za prijavništvo i osobne isprave u Heinzelovoj 98 i pohvaliti organizaciju u postaji.
 
Bio sam tamo jučer, cijeli je postupak bio ugodno iskustvo, a posebno je dobar posao odradila upravna referentica na šalteru 15 gdje sam došao obaviti prijavu prebivališta, pristojna, dosljedna i ljubazna.
 
Vrijedno svake pohvale.
 
Samo tako dalje,
 
Branimir
 
Šalje: Marko
Poslano: 25. siječnja 2021. 23:37
Prima: Policija
Predmet: Pohvala

Poštovani,
ovim putem želio bih pohvaliti policijske službenike iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec). Naime u nedjelju su policijski službenici bili na intervenciji vezano uz prijavu za "nasilničko" ponašanje u prometu. 
Takva smirenost, ljubaznost, profesionalnost i prije svega čovječnost se danas rijetko viđa, a ja sam je tada vidio od tih dvoje policijskih službenika. Prije svega se želim tim policajcima zahvaliti na profesionalnosti, ljudskosti i ljubaznosti, jer takvo ponašanje vraća povjerenje i sigurnost  u policiju, a svi smo svjedoci u kakvom ludom i stresnom vremenu živimo.  

Srdačan pozdrav 
Marko
 
 
Šalje: Vesna >
Poslano: 20. siječnja 2021. 20:41
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,

želim javno pohvaliti  policijske službenike VI. policijske postaje Zagreb, radi  pružanja pomoći osobama koje su jako  lošeg zdravlja, bolje rečeno invalidi, koje su slučajno zatekli tijekom obavljanja redovnih zadaća, te im pružili pomoć.

Naime, obavljajući svoje službene zadaće na terenu u napuštenim barakama  policijski službenici  zatekli su supružnike, naime suprugu  koja je pala ispred barake (teško pokretna), vraćajući se sa pretraga. Suprug ju nije mogao dići sam, jer je i on imao  moždani udar.  Sretna okolnost je što su baš  tada naišli policijski službenici koji su na rukama unijeli gospođu u baraku. Ušavši u baraku saznali su da supružnici žive bez struje i vode u teškim uvjetima. Na žalost ponestalo im je i plina, a i drva za grijanje.  Nakon što je policijski službenik vidio situaciju, drugi dan dovozi supružnicima drva za grijanje, te o svemu obavještava humanitarnu udrugu koja se odmah odazvala na poziv.

Gospođa  je  neizmjerno zahvalna policajcima kako kaže da bi ostala tamo ležati jer ju ne bi imao tko podići i unijeti  u baraku.  Ovom prilikom u njeno ime, ime njenog supruga kao  i moje osobno želim da se  policajci pohvale poradi humanitarnog rada. 

S poštovanjem,

Vesna
 
 
Šalje: Dragan
Poslano: 13. siječnja 2021. 13:20
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
u petak se u Zagrebu dogodila prometna nesreća s manjom materijalnom štetom. Suučesnik prometne nesreće  su dvoje mlađih vozača od kojih je jedna i moja kćerka.
Stres i neiskustvo, kćerku je navelo da se odmah obrati policiji, a i ja stigao na mjesto nesreće.
Razlog mog obraćanja je nastup i ponašanje tih mladih policajaca iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko).
 
Policijski službenik čim je izašao iz automobila, pitao je ima li povrijeđenih. Kada je utvrdio da nema provjerio je gdje su vozila i da li ugrožavaju odvijanje prometa. Nakon tog neophodnog uvoda krenuo je dio komunikacije koji me je u najmanju ruku ODUŠEVIO !
 
Vidjevši da su oba vozača mladi, isprepadani, uplašeni...policajac im je pristupio blago, pokroviteljski, smirujući, a istovremeno autoritativno!
(U međuvremenu, primijetio je i mene da stojim desetak metara dalje te me vrlo pristojno upitao tko sam, a kada je saznao da sam otac vozačice te da sam došao na njen poziv, pozvao me je da priđem i budem uz kćerku.)
 
Policijski je službenik nakon smirivanja vozača, kao u školi, objasnio moguće opcije zaključenja prometne nezgode odnosno njegove policijske intervencije.
 
Uz riječi utjehe da se svakom može dogoditi trenutak nepažnje i pada koncentracije pa da se dogodi prometna nezgoda uz naglašavanje da je najbitnije da nitko nije ozlijeđen, pozdravom se oprostio i s kolegom (kome je kako sam shvatio mentor) otišao na novu intervenciju.
 
Ne samo kao otac djevojke koja je bila učesnik u prometnoj nezgodi, nego kao branitelj i građanin RH osjećao sam ponos na moju, na našu policiju!
Nedostaju mi riječi kojima bih opisao vrhunsko ljudsko i profesionalno ponašanje tog našeg mladog policajca! Još jednom - veliko mu hvala!
Hvala i sustavu koji bira, odgaja i osposobljava policajce kao što je navedeni policijski službenik.
 
Želeći vam mir i svako dobro,
 
S poštovanjem
Dragan
 
 
From: Vesna
Sent: Tuesday, January 12, 2021 9:08 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
 
Poštovani,

noćas sam imala vrlo stresan incident. U noći me nazvala tete da hitno dođem jer je pala. Ali ona je zaključala vrata i ostavila ključ u bravi.
Nazvala sam II. policijsku postaju Zagreb (Črnomerec) i policijski službenici  su bili jako ljubazni, objasnili mi proceduru i da će sve sami napraviti. Zvali su vatrogasce da otvore vrata i hitnu da pregleda tetu. S obzirom da je bila sredina noći nakon što je tetu hitna odvezla pomogli su mi osposobiti ulazna vrata da ih mogu zatvoriti jer sam bravara mogla zvati tek ujutro. Zaista pristojni, susretljivi i dragi policajci za svaku pohvalu i ponos našoj policiji  jer je to tako lijepo kad si u šoku i onda ti priskoči neko tako susretljiv.
 
Zaista mi je drago da imamo takve policajce.
Vesna
 
 
Šalje: D
Poslano: 6. siječnja 2021. 13:06
Prima: Policija
Predmet: pohvala
 
Poštovani,
 
iz Klinike za Infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević" zatražena je pomoć policije zbog neprikladnog ponašanja i verbalnog uznemiravanja jednog od građana nakon čega su u najkraćem roku pristigla dva policijska službenika.
 
Ovim putem se želim zahvaliti policijskim službenicima iz V. policijske postaje "Medveščak" na vrlo brzoj intervenciji i jako profesionalno odrađenom poslu.
 
Zahvaljujem se na suradnji s MUP-om i želim vam svako dobro i uspjeh u daljnjem poslu.
 
D
Srdačan pozdrav!
 
 
From: Daniela
Sent: Sunday, December 27, 2020 7:24 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
u nedjelju vraćajući se s blagdanskog odmora zaustavili su nas policijski službenici iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) koje bih željela pohvaliti. Naime, na temperaturi od - 2'C i vjerojatno nakon cijelog dana dežuranja na prometnici, zatraživši propusnice, uz osmijeh, čestitanje Božićnih blagdana takvu profesionalnost, uglađenost i ljubaznosti uistinu nisam dugo doživjela.
Željela bih još jednom zahvaliti policajcima, javno ih pohvaliti i reći da sam bila ponosna što upravo Oni nose uniformu s hrvatskim grbom! Bravo dečki!
 
S poštovanjem,
Daniela
 
 
From: Siniša
Sent: Thursday, December 24, 2020 4:09 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
želim ovim putem zahvaliti na ljubaznosti i brzini vaših policijskih službenika iz VII. policijske postaje Zagreb (Trešnjevka)
 
Ukraden mi je bicikl te je isti dan vraćen od strane vaših policijskih službenika.
 
Volio bih da ovu zahvalu proslijedite i njihovim nadređenima jer su za svaku pohvalu.
 
Također koristim ovu priliku da vam zaželim sve najbolje za nadolazeće blagdane.
 
Hvala!
 
Siniša
 
 
Šalje: Katica
Poslano: 18. prosinca 2020. 11:50
Prima: Policija
Predmet: POHVALA
 
želim pohvaliti rad policije u VIII. policijskoj postaji Zagreb (Trnje) koji su nakon provale u 2 stana brzo stigli na adresu i pronašli počinitelje koji su provaljivali u zgradu.
Također su nam dali dobre sugestije za vrata, a ljubaznost i stručnost policijskog službenika je za svaku pohvalu.
Ponosna sam na našu policiju i želim im u ovim teškim danima korone sve najbolje - Sretan Božić i Novu godinu.
 
Lijep pozdrav,
Katica
 
 
From: V.
Sent: Monday, December 21, 2020 10:01 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: pohvala
 
Poštovani,
 
ovime bih želio zahvaliti Vašim policijskim službenicima iz V. policijske postaje Zagreb (Medveščak) na trudu i zalaganje, te ih i pohvaliti za njihov rad.
Naime, prošli utorak, zatražio sam intervenciju zbog problema sa susjedom u zgradi koja već dulje vrijeme ugrožava zdravlje svih stanara ne samo zgrade, nego i ostalih građana, pa je trebalo hitno reagirati.
 
Policajci koji su došli na uredovanje su sve provjerili, promptno reagirali i nakon uvida u situaciju zvali hitnu pomoć, da bi nakon toga nekoliko sati čekali njihov dolazak. Tek nakon što je pomoć stigla i nakon što su se uvjerili da je problem riješen otišli su sa lica mjesta.
 
Smatram da je opisano obavljanje posla za svaku pohvalu!
 
Unaprijed se zahvaljujem,
V.
 
 
Šalje: Duska
Poslano: 16. prosinca 2020. 9:50
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
i ovim putem želim zahvaliti policijskim službenicima I. policijske postaje Zagreb (Centar) koji su svojim žurnim i profesionalnim pristupom pomogli da se kao žrtva kaznenog djela ponovno osjetim sigurnijom u toj groznoj situaciji.
Posebna zahvala policijskom službeniku koji se prvi pojavio na mjestu događaja. Izuzetno mirno i bez dodatnog stresa, svojim izraženim komunikacijskim vještinama osnažio me za daljnji postupak.

S osobitim poštovanjem želim svima daljnji uspjeh u ovom zahtjevnom i izrazito odgovornom, a često podcijenjenom pozivu.
 
I još jednom od srca svima hvala i svako dobro.
 
S poštovanjem,
Duška
 
 
From: Nataša
Sent: Thursday, December 3, 2020 6:58 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala djelatnicima Policijske uprave zagrebačke
 
Poštovani,
 
slobodna sam se ovim putem zahvaliti na pomoći i razumijevanju policijskom službeniku iz I. postaje prometne policije Zagreb (Heinzelova) s kojim sam danas telefonski razgovarala netom nakon prometne nezgode koja se dogodila u Zagrebu.
 
Slobodna sam se nadalje još više zahvaliti kako djelatnicima redarstvene službe tako i policijskim službenicima iz I. postaje prometne policije Zagreb koji su vrlo brzo stigli na uviđaj te proveli isti iznimno profesionalno i za svaku pohvalu.
 
Za svojih sam, već prilično godina, živjela u nekoliko EU država i proputovala  ih još puno više, ali se nigdje nisam osjećala sigurnije, u svakom pogledu, nego u svojoj Domovini, u velikom dijelu i iz razloga kao što su više navedeni.
 
Zahvaljujem još jednom policajcima iz Policijske uprave zagrebačke i želim svim djelatnicima hrvatske policije svako dobro.
 
S poštovanjem,
 
Nataša
 
 
From: GT
Sent: Monday, December 7, 2020 1:22 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala terenskim timovima
 
Poštovani,
 
slobodan sam obratiti Vam se, te osobito pohvaliti i zahvaliti se Vašem policijskom službeniku iz I. policijske postaje Zagreb (Centar).
 
Kako sam ja djelatnik hitne stomatološke službe, u centru Zagreba, gore navedeni policajac kada god je u službi, te prolazi, uvijek se javi nama djelatnicima, provjeri ima li kakvih zbivanja, problema ili bilo sto slično. 
 
Osoba izuzetne profesionalnosti, miran, pristojan, uvijek na raspolaganju. Mi djelatnici se osjećamo sigurno uz njega, kao i uz njegove kolege koji ponekad zatraže našu stručnu pomoć,  jednako kako i mi ponekad zatražimo Vašu. 
 
Posebno je to što imate puno mladih policijskih službenika, obrazovanih, s kojima je zaista zadovoljstvo i čast surađivati, te biti na usluzi našim građanima, kao i gostima grada Zagreba, koji osobito borave u centru. 
 
Uz zdrave želje, ostajem uz izraze poštovanja. 
 
Srdačan pozdrav,
 
G.T.
 
 
 From: Jadranka
Sent: Thursday, November 26, 2020 11:19 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 Poštovana gospodo,
posebna, posebna zahvala policijskom službeniku iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec) koji je imao najteži dio posla, a koji je odradio suvereno, profesionalno, uljudno, nepristrano, zakonito i dosljedno. 
Izuzetno smo sretni moja obitelj i ja da smo zahvaljujući svima vama odblokirani te nam nitko ne priječi prolaz u/iz našeg dvorišta te se slobodno možemo kretati i obavljati svoje poslove.
Zahvaljujem prometnom policijskom službeniku iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) koji je danas došao, profesionalno snimio problem i obećao se javiti kroz nekoliko dana s prijedlogom rješenja kako se ovakva ili slična situacija ne bi više ponovila. Policijski službenik me naknadno kontaktirao te profesionalno, uljudno i nepristrano ponudio zakonito rješenje na čemu mu najtoplije zahvaljujem. 
Hvala svima još jednom na pomoći sa željom NE PONOVILO SE !!     
Ostajem s poštovanjem. 
Jadranka
 
 
 From: Antonija
Sent: Sunday, November 29, 2020 10:38 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala 
Poštovani, 
oštećeno mi je vozilo od strane poznatog počinitelja tijekom noćnih sati i policijski službenici II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec) su bili na intervenciji te mi ostavili obavijest ispod brisača. 
Poruka mi je uljepšala dan i ovim putem pohvaljujem svoje bivše kolege ma koji god da jesu, ovim primjerom su pokazali kako policijski službenici nisu roboti, neznalice, ili sirovine, kakvim ih društvo obično smatra. 
Svaka čast na stvaranju pozitivnog imidža policije! 
Lp
Antonija
 
 
From: Ivan
Sent: Monday, November 16, 2020 7:29 PM
To: Pitanja MUP <pitanja@mup.hr>
Cc: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem želim pohvaliti rad voditeljice Službe za upravne poslove Policijske uprave zagrebačke (Petrinjska 30), koja izvrsno i profesionalno obavlja svoj posao te mi je bila od velike pomoći u šumi propisa koju sam morao proći zbog administrativnih grešaka u jednom mom dokumentu.
Voditeljica je državni službenik kakvog svi želimo i na koju se svi upravni referenti ne trebaju, nego moraju ugledati.
Sve pohvale i veliko – Hvala!
 
Lijep pozdrav
Ivan                
 
From: Šeila
Sent: Monday, November 16, 2020 3:48 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>; Policija <policija@mup.hr>;
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
moj djed je pao u svom stanu unutar obiteljske kuće. Obzirom da nismo imali ključeve od njegovog stana zvala sam 112 kako bih kontaktirala policiju, vatrogasce i hitnu pomoć. Gospodin koji se javio na telefon mi je ljubazno rekao da će poslati policiju na adresu te da će ostalo obaviti policija (pozvati vatrogasce i hitnu) kad dođu na adresu i utvrde stanje.
 
U vrlo kratkom roku došli su policijski službenici iz IV. policijske postaje Zagreb (Maksimir). Utvrdili su stanje, pozvali vatrogasce i hitnu pomoć. 
Čim su došli vatrogasci, policajcu su uz naš prijedlog (koja vrata je najlakše obiti) organizirali obijanje vrata i vrlo brzo smo došli do mog djeda.
Dok smo čekali hitnu pomoć, policajci su bili uz nas i mog djeda, pokušali su pomoći koliko su mogli, bili su vrlo susretljivi i velika podrška. Kad je hitna došla također su se trudili pomoći.
 
Ovim putem želim pohvaliti policijske službenike jer njihovo ponašanje i ljudskost u današnja vremena je jako rijetko te zbog navedenih, slogan policije "SIGURNOST I POVJERENJE" je točan.
 
Hvala im od srca na svemu.
 
S poštovanjem
Šeila
 
 
Šalje: Miljenko
Poslano: 14. studenog 2020. 11:22
Prima: Policija
Predmet: Zahvala i pohvala

Poštovani,
naj, najljepše zahvaljujem Vašem policijskom službeniku iz VI. policijske postaje Zagreb (Novi Zagreb). On je bio jedina svijetla točka jučerašnjeg dana (koji je za mene bio zaista crni petak 13.) kada sam bio žrtva kaznenog djela. Policijski službenik je za vrijeme zapisnika svojom ljubaznošću, otvorenošću i diskretnim humorom postigao da se iz stresa i potištenosti nakon nemilog događaja smirim i nakon odlaska iz policijske postaje što normalnije krenem dalje.

Najljepše zahvaljujem i zapisničarki.

Srdačan pozdrav!
Miljenko
 
 
From: Vlado
Sent: Tuesday, November 10, 2020 10:54 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,

molim Vas pohvalite policijskog službenika i službenicu iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec) zbog iznimne ljudskosti i požrtvovnosti koju smo mogli večeras vidjeti na intervenciji.
 
Prekrasni su policajci i nadasve plemeniti ljudi.
Hvala Vam što brinete o nama.
 
Lijepi pozdrav,

Vlado
 
Šalje: Cecilija
Poslano: 11. studenog 2020. 10:29
Prima: Policija
Predmet: POHVALA
 
Poštovani,
 
bila sam u vašoj Policijskoj upravi u Heinzelovoj 98 i na šalteru broj 15 me prozvala vaša upravna referentica koja radi u Službi za upravne poslove, Odjel za prijavništvo i osobne isprave, a koja je  jedna od najljubaznijih i susretljivijih osoba koju sam imala priliku susresti u državnim službama. Upravna referentica mi je na svako moje pitanje vrlo ljubazno odgovorila i strpljivo pojasnila, iako mi nije mogla riješiti zahtjev već sam morala u Policijsku postaju Velika Gorica, ali je pogledala  papire koje sam pripremila da vidi da li imam sve što mi treba i da li je pravilno popunjeno te je provjerila da li je slika koju sada imam na osobnoj iskaznici upotrebljiva za novu osobnu iskaznicu.
 
Željela bih pohvaliti navedenu upravnu referenticu jer zaista me mogla samo otpraviti da se javim u drugu policijsku postaju no to nije učinila već je u dvije minute sve jasno objasnila i pomogla.
Ovakav rad i pristup je zbilja za svaku pohvalu pogotovo u današnje vrijeme kada su zbog situacije  ljudi malo nervozniji i osmijeh i pomoć je postala rijetkost.
Da ima više ovakvih ljudi promijenilo bi se mišljenje o „tetama“ koje rade na šalterima :)
 
Lijep pozdrav,

Cecilija
 
Šalje: Vesna
Poslano: 6. studenog 2020. 19:14
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
 Poštovani,

 ovim putem želim pohvaliti policijskog službenika iz V. policijske postaje Zagreb (Medveščak) na profesionalnom i ljudskom ponašanju  prema meni kao oštećenoj strani.

Na parkiralištu Zagrebačkog krematorija oštećeno mi je staklo na autu i otuđena je muška torbica s novcem i dokumentima.

Vaš policijski službenik je bio izuzetno susretljiv, profesionalan i operativan čime me ugodno iznenadio i umirio, jer sam bila u stanju šoka, te mi je tim svojim  profesionalnim nastupom uljepšao  dan i zato ga ovim putem želim pohvaliti jer je to ponašanje pravog hrvatskog policajca.
 
 Lp
 Vesna
 
From: Davor
Sent: Friday, October 30, 2020 12:24 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala

Poštovani,    
javljam se da pohvalim šefa smjene prijavništva u Policijskoj upravi zagrebačkoj (Petrinjska 30) zbog izrazitog i nesebičnog stava da ljubazno, susretljivo i nadasve profesionalno obavlja svoj posao .!!

U ovoj napetoj situaciji stanja u društvu ugodno je s druge strane susresti osobu koja odgovorno radi svoj posao te sam smatrao da je potrebno iste i ovako barem pohvaliti !

Davor
 
Šalje: Alisa
Poslano: 25. listopada 2020. 23:08
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovanje,

želim pohvaliti policijskog službenika iz VI. policijske postaje Zagreb (Novi Zagreb) za posao koji odrađuje i kojemu je predan.

Na intervenciji uspio me smiriti te dao sve od sebe da mi pomogne.
 
 
Šalje: Renato
Poslano: 14. listopada 2020. 11:38
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem želi iskazati prvenstveno zahvalnost, a onda pohvaliti rad policije RH.
Također želim pohvaliti rad mlađe policijske službenice i policijskog službenika iz VIII. policijske postaje Zagreb (Trnje) koji su 9. listopada 2020. na autobusnom kolodvoru u Zagrebu oko 15:30 sati provjeravali vozače koji koriste znak pristupačnosti, odnosno provjeravali nalazi li se osoba na koju znak glasi u vozilu.
Kao osoba s invaliditetom svakodnevno uviđam zloupotrebu znakova pristupačnosti koje ljudi besramno koriste očito ne razumjevši kome i čemu ti znakovi koriste.
 
Još jednom želim iskazati veliku zahvalnost i poštovanje policiji RH, te posebno Vašim policajcima koji su mi ne samo uljepšali dan i cijeli vikend, nego i dali veliku nadu da će se problematika oko zloupotrebe ZP-ova pokušati suzbiti na minimum.
 
Srdačan pozdrav te svako dobro u životu i radu   
Renato  
 
 
Šalje: Jasna
Poslano: 14. listopada 2020. 11:16
Prima: PU zagrebačka
Predmet: Pohvala
Poštovani, 
ovim putem željela bih zahvaliti upravnom referentu na poslovima stranaca u Policijskoj upravi zagrebačkoj, Služba za državljanstvo i statusna pitanja stranaca (Petrinjska 30) jer je navedeni predanošću, angažmanom, susretljivošću i kooperativnosti pomogao mi riješiti problem!  
U svakom slučaju to je osoba zbog koje sam promijenila rečenicu koju sam izgovarala: ' Tamo nitko ništa ne radi i nitko ne odgovara na mailove!', jer u svakom slučaju on nije jedan od tih. 
Pozdrav
Jasna
 
 
Šalje: Danijel
Poslano: 12. listopada 2020. 8:40
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
želio bih pohvaliti policijske službenike iz Protueksplozijske službe Policijske uprave zagrebačke koji su uz svoj posao koji su obavljali prilikom vožnje cestom odlučili pomoći čovjeku kojem se zapalio radni stroj tj. meni. Brzom reakcijom i s aparatom za gašenje pomogli su ugasiti radni stroj i spriječili veću materijalnu štetu.
Puno sam zahvalan policijskim službenicima, a treba i spomenuti i policijske službenike koje su kasnije izašli na očevid, naravno i vatrogasce koji su sve završili.
Jako mi je drago da postoje takvi policajci uz koje se osjećam sigurnije. Hvala vam još jednom.
 
Danijel
Lp. 
 
 
From: Marijana
Sent: Friday, October 9, 2020 1:38 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,

ovim putem bih željela pohvaliti policijskog službenika I. postaje prometne policije Zagreb (Heinzelova) za izuzetnu profesionalnost, ljubaznost i smirenost prilikom jučerašnjeg uviđaja prometne nesreće na Slavonskoj aveniji. Takav pristup jednostavno mora biti vidno pohvaljen. Mene je, u najmanju ruku, ostavio bez teksta.
Hvala Vam još jednom na profesionalizmu i nevjerojatnoj dozi ljudskosti. Predivno!!
 
Srdačan pozdrav,

Marijana
 
Šalje: Hrvoje
Poslano: 9. listopada 2020. 11:18
Prima: Policija
Predmet: pohvala
 
Poštovani,
 
htio bih pohvaliti voditeljicu na poslovima prekršajnog postupka u Policijskoj postaji Velika Gorica na izuzetno profesionalnom odnosu i promptnim odgovorima na moje upite.
Jednom sam i uživo došao kod navedene voditeljice kako bih pregledao sliku prekršaja za koji me se teretilo, te sam i tamo bio ugodno iznenađen odnosom i ljubaznošću voditeljice.
 
Zahvaljujem na pažnji i želim Vam srdačan pozdrav,

Hrvoje
 
 
Šalje: Branko
Poslano: 8. listopada 2020. 21:58
Prima: Policija
Predmet: Pohvala

Poštovani,

želio bih pohvaliti upravnu referenticu na poslovima stranaca u Policijskoj postaji Samobor. Izuzetno je ljubazna, susretljiva i nadasve profesionalna. Budući da zapošljavamo veći broj stranih državljana, često dolazim u navedenu policijsku postaju pa sam često u kontaktu s navedenom referenticom i o njoj pod punom odgovornošću mogu reći sve najbolje i poželjeti čim više takvih referenata u državnim službama. 

Srdačan pozdrav!

Branislav
 
 
Šalje: A.Z.
Poslano: 21. rujna 2020. 22:34
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
iskoristio bih ovu priliku da pohvalim rad policijske službenice iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec).
 
Policijska službenica mi je zaista puno i nesebično pomogla savjetima i ispravnim usmjerenjima prilikom rješavanja dokumentacije za radnu dozvolu, a kasnije i za izmjenu adrese prebivališta.
 
Zahvaljujući tome uštedio sam dosta vremena, kako samom sebi tako i ostalim kolegama iz MUP-a, te sam prikupio svu dokumentaciju na vrijeme.
 
Vrlo prijatna, ljubazna, susretljiva, obrazovana, profesionalna i osoba kojih definitivno trebamo znatno više, uz dužno poštovanje svim ostalim kolegama iz MUP-a.
 
A.Z.
 
From: Mirjana
Sent: Monday, October 5, 2020 1:10 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala VIII. policijskoj postaji Zagreb 
Poštovani,
pokradena sam u tramvaju broj 5, na relaciji od Držićeve do Dvorane Vatroslava Lisinskog. Kad sam sišla iz tramvaja opazila sam da mi je ruksak otvoren i da sam pokradena.  Iz ruksaka mi je ukraden posve nov mobitel i ključevi.  Pozvala sam policiju i iskaz sam dala u VIII. policijskoj postaji Zagreb (Trnje). Policijski službenik bio je profesionalan i korektan.
Mladi policajci koji su me prevezli do ulaza u moju zgradu bili su i više nego korektni te vidjevši me duboko potresenu, nazvali su dežurnog bravara kako bi mi omogućio ulaz u stan. Ovime želim izraziti svoju zahvalnost i predložiti ih za pohvalu jer je njihov postupak bio i ljudski brižan i topao. 
Hvala Vam na razumijevanju i susretljivosti.
S osobitim poštovanjem
Mirjana
 
From: Marijan
Sent: Wednesday, September 30, 2020 3:30 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: POHVALA I ZAHVALNOST POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA!
 
 Poštovani, 
 
želim izraziti duboku zahvalnost i poštovanje policijskim službenicima  V. policijske postaje Zagreb ( Medveščak.) na izuzetnoj profesionalnosti i efikasnosti u obavljanju svojih zadaća.
 
Naime, danas sam hodao smjerom Martićeva - Jurišićeva noseći torbu na leđima kada mi je pristupio gospodin u civilu, predstavio se kao policajac i upitao me imam li novčanik u torbi. Na moje zaprepaštenje torba je bila otvorena, a novčanika nema!  Ja pak nisam nikoga sumnjivog vidio niti sam išta osjetio! 
 
Brzom akcijom policijskih službenika počinitelji krađe su prepoznati i uhićeni praktički na djelu. 
 
Zahvaljujući uzornom zalaganju na poslu poštovanih policijskih službenika vraćen mi je i novac i svi dokumenti!
 
 Svima od srca velika HVALA i primite izraze mojeg najdubljeg  poštovanja!
 
 Marijan
 
Šalje: Enida
Poslano: 22. rujna 2020. 15:14
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani ,
ovim putem bi se javno zahvalila i pohvalila upravne referentice Službe za upravne poslove Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj.
Naime prije par dana sam došla podnijet zahtjev za osobnu , čekala sam na šalteru 17 i 18 . Vaše referentice na ta dva šaltera su bile iznimno ljubazne i srdačne unatoč negodovanju građana koji su čekali. Svima je teško čekat u ovim vremenima s maskama, međutim one također rade u takvim uvjetima i unatoč neprestanom negodovanju građana bile su nasmijane, uslužne i profesionalne.
Molim Vas da ih pohvalite.
 
S poštovanjem
Enida
 
 
From: Marko
Sent: Tuesday, September 22, 2020 5:31 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
želio bih pohvaliti Vašu policijsku službenicu Policijske uprave zagrebačke koja je vršila prometnu kontrolu u subotu 19.9.2020 na autobusnom ugibalištu iza kazališta Trešnja. Svojim pristupom poslu, nama kao ‘zaustavljenim’ osobama i osmjehom koji se vidio i van maske uljepšala je dan meni i mojoj obitelji.
Ljubaznost je sitnica koju mnogi previde, a Vaša policijska službenica je ima na pretek.
 
S štovanjem
Marko             
 
 
Šalje: Ivana
Poslano: 20. rujna 2020. 8:39
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani, 
U subotu, 19 rujna, sam bila sudionica prometne nesreće i željela bih pohvaliti policijske službenike Policijske postaje Velika Gorica koji su izašli na uviđaj prometne nesreće.
 
Došli su brzo, bili su smireni, pozitivni i profesionalni. 
 
Voljela bih da pohvala dođe do njih kako bi znali da zaista dobro rade svoj posao i da se to cijeni s druge strane, te da im to barem još malo doprinese motivaciji u daljnjem radu. 
 
Srdačan pozdrav, 
Ivana
 
 
From: Nika
Sent: Tuesday, September 15, 2020 8:12 PM
To: II PPrP Zagreb
Subject: Zahvala i srdačan pozdrav
 Poštovani,
javljam se pismeno da se od srca zahvalim policijskim službenicima iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) na ljudskosti i profesionalnosti, te pomoći i podršci  pruženoj mom ocu, te dodatno kroz ostvarenu telefonsku suradnju.
Otac je dobro, kako je mogao proći, jer srećom nisu bili potrebni operativni zahvati i doma se oporavlja. Hvala svima u policiji.
Samo hrabro, uzorito i plemenito dalje, te glava gore i srdačan pozdrav svim kolegama i zahvale u ime moje obitelji.
 Nika
 
 
From: M
Sent: Tuesday, September 01, 2020 3:24 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Cc:
Subject: Hvala
 
Poštovani,
 
jučer u večernjim satima, na adresi prebivališta moga maloljetnog sina i mene, došlo je do potrebe intervencije nadležnih policijskih službenika II. Policijske postaje (Črnomerec).
Ne ulazeći u prirodu događaja koji je zahtijevao intervenciju, ovim bih putem iskazala iskrenu zahvalu i pohvalu za izuzetno profesionalno, odnosno stručno postupanje policijskog službenika.
 
Samo osoba koja razumije i voli posao koji radi, a takvim se upravo učinio on i to u svakom segmentu svoga jučerašnjeg postupanja mogao je učiniti sve što je on sinoć učinio za nas. Posebno bih naglasila njegov suptilan ali profesionalan odnos prema djetetu ali i meni osobno. Nadu i radost budi svijest o tome da su takve osobe dio sustava koji štiti najvrjednije što imamo.  Našu djecu, sve nas, naše zdravlje, našu sigurnost, naše dostojanstvo, naše domove i sve drugo što je svakome od nas vrijedno.
 
Hvala policijskom službeniku II. policijske postaje  s Črnomerca i hvala svima vama koji ste ustrajni u stvaranju takvog kadra i koji zajedno brinete o svima nama.
 
 
S poštovanjem,
M.
 
Šalje: S.
Poslano: 11. kolovoza 2020. 9:16
Prima: Policija
Predmet: Pohvala policijskim službenicima II. postaje prometne policije
 
Poštovani,
 
u ime sumještana i moje osobno, želim Vam se zahvaliti na poduzetim radnjama po mojoj prijavi i obavješćujem Vas o sljedećem: Od podnošenja moje prijave nisam vidio da bi netko parkirao automobil na pješačkoj stazi u ulici Laskočica (a prije se to događalo skoro svakodnevno), ni da bi netko ostavljao otpad na istoj pješačkoj stazi
 
Osim toga, jučer sam vidio pred kućama suvlasnika zemljišta ispred kojeg su bili postavljeni stupići na javnoj površini službeno vozilo policije i jednog policijskog službenika kako razgovara sa suvlasnicom. Po tome sam zaključio da ste i dalje uključeni u rješavanje, iako ste prijavu proslijedili komunalnom redarstvu na nadležno rješavanje.
 
Danas sam se prošetao do mjesta gdje su bili stupići i ugodno se iznenadio kad sam vidio da ih više nema.
 
Još jednom se u ime sumještana i moje osobno, najljepše zahvaljujem policijskim službenicima II. postaje prometne policije na poduzetim radnjama, koje su rezultirale rješenjem problema i nadam se da će takvo stanje ostati trajno,                                  
 
S poštovanjem
 
Šalje:
Poslano: 5. kolovoza 2020. 18:23
Prima: Policija
Predmet: Pohvala policijskih službenica (II. PU Črnomerec)
 
Poštovani,
 
moje dijete i ja prolazimo kroz vrlo teško razdoblje u životu. Žrtve smo obiteljskog nasilja. Pokrenula sam postupak razvoda braka, a svog supruga prijavila policiji. U II. PU (Črnomerec) sam došla zajedno sa svojim djetetom na saslušanje koje su vodile policijske službenice inspektorice, želim pohvaliti njihovu profesionalnost, korektnost ali prije svega ljudskost, suosjećajnost i brižnost.
 
Zahvaljujući inspektoricama, moje dijete i ja se osjećamo sigurno i na tome im VELIKO HVALA od srca!
 
Sa zahvalnošću i poštovanjem!
 
Šalje:
Poslano: 1. kolovoza 2020. 16:39
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani, 
u veljači ove godine sam se nasla u teškoj životnoj situaciji, život u malenom stanu sa dvoje djece i bivšim suprugom alkoholičarem je bio dovoljno težak i bez njegovih prijetnji smrću. 
Godinama smo trpjeli njegova omalovažavanja, uvrede, psihičko i fizičko zlostavljanje. 
 
Policijski službenici su kod svakog dolaska na nasu adresu bili profesionalni, vrlo ljubazni i pokusali bi nam tu izuzetno neugodnu i stresnu situaciju učiniti podnošljivijom. 
Za svako postupanje vaših službenika tijekom privođenja, imam samo rijeci hvale, kao i za svako daljnje postupanje. 
 
U toj, pogotovo za djecu, zastrašujućoj situaciji, policijski službenici su se, prema nama žrtvama nasilja, ponašali bitno humanije od sudaca pred koje je doveden moj bivši suprug, prethodnih godina kada je od njih tražena zabrana prilaska, bezuspješno, te humanije cak i od socijalnih radnika koji su cak meni kao jedinom roditelju koji s ljubavlju skrbi o svojoj djeci, prijetili tužbom jer sam živjela sa djecom u kućanstvu u kojem živi i alkoholičar. 
 
Vasi su se djelatnici pokazali najučinkovitijim i najhumanijim dijelom sustava, na čemu im moja djeca, kao i ja, najiskrenije zahvaljujemo. 
 
Hvala im, 
Srdačan pozdrav, M.
 
 
 From: h.
Sent: Tuesday, July 21, 2020 5:01 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
prije svega, zahvaljujem vam na odgovoru, a dopustite mi da posebno pohvalim i zahvalim se rukovoditelju II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko), na iznimno brzoj i transparentnoj komunikaciji sa mnom. 
 
Također sve zahvale vašem policijskom službeniku koji je također u najkraćem mogućem roku došao k meni napraviti zapisnik. 
 
Vaši policijski službenici su me doista ugodno iznenadili svojim izuzetno brzim reakcijama i zato sve pohvale za  intervenciju nakon koje stanovnici Voltinog naselja mogu opet mirno spavati.  
 
S poštovanjem i zahvalnošću,
primite moje srdačne pozdrave!
 
Šalje: Matko
Poslano: 2. srpnja 2020. 12:41
Prima: Policija
Predmet: pohvala
 
Poštovani,

Ovim putem bi želio pohvaliti krim-tim policijske postaje Črnomerec i inspektora na odlično obavljenom poslu pronalaska ukradenog mi bicikla prije 10-ak dana.

Posao su obavili brzo i efikasno i iako mi je bilo sugerirano da je šansa za pronalaskom bicikla jako mala, očito se upornost i kvalitetan rad na kraju isplatio.

Velika hvala još jednom

Lijepi pozdrav,
Matko
 
 
From: L.
Sent: Wednesday, June 24, 2020 12:13 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
željela bih pohvaliti policijskog službenika koji radi u IV. policijskoj postaji Zagreb (Maksimir). Policijski službenik je stigao u pratnji kolega te riješio situaciju na najprofesionalniji mogući način.
Zbog njega ponovno mogu mirno spavati, da nije bilo njega tko zna kako bi završila situacija sa stanodavcima.
Ovim putem želim prenijeti svoju sreću što ima tako divnih policajaca.
Hvala Vam na čitanju.
 
Srdačno i s poštovanjem,
L.
 
From: Darko
Sent: Thursday, June 25, 2020 10:56 AM
To: Policija <policija@mup.hr>
Cc: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
ovim putem želim pohvaliti profesionalan, korektan i ljudski postupak vaših policijskih službenika iz VI. policijske postaje Zagreb (Novi Zagreb) koji su bili na izvidu zbog provale u moj stan u Zagrebu.
Naša policija mora biti ponosna na takve policijske službenike.
 
Pozdrav,
Darko
 
From: Dražen
Sent: Thursday, June 18, 2020 1:00 PM
To: PU zagrebacka
Subject: ZAHVALA
 
Ovim putem htio bih se zahvaliti dvojici policijskih službenika Policijske postaje Zaprešić.

Naime, svojom intervencijom omogućili su mi neometani prolaz od Velikog Vrha do Hitne ambulante Doma zdravlja Zaprešić, te na taj način omogućili mojom mami da primi potrebnu medicinsku pomoć na vrijeme.

Još jednom im se zahvaljujem!
 
Dražen


 
From: v.
To: "zagrebacka@policija.hr" <zagrebacka@policija.hr>
Sent: Friday, May 29, 2020, 10:05:20 AM GMT+2
Subject: pohvala - dostavlja se
 
Poštovani,
Vaši policijski službenici iz VII. policijske postaje Zagreb (Trešnjevka) bili su na intervenciji u jednom stanu u zgradi budući da nije nitko otvarao vrata, a pukla je cijev od vode.
 
Kada smo ušli u stan (sve po proceduri) zatekli smo bolesnu žensku osobu, vlasnicu stana, koja je ležala u kuhinji na cca 2 m2 .
Samo upornošću, empatijom i pregovaračkom sposobnošću Vaš policijski službenik, jedan od policajaca koji je bio na intervenciji, nagovorio je vlasnicu stana da nazove sina i da se makne iz dijela kuhinje kako bi mogao majstor pogledati cijevi koje su pukle.
 
Dakle, ne može se sve izreći ovako pisanim putem, ali još jedanput ponavljam da u svoje ime i ime stanara koji su direktno ugroženi situacijom u predmetnom stanu pohvaljujem djelovanje policijskog službenika.
Nadam se da pred njim stoji svijetla budućnost obzirom na njegove karakteristike - upornost i samo upornost, a napose izvanredne pregovaračke sposobnosti.
Hvala mu. Zaslužio je svaku pohvalu.
 
S poštovanjem,
V.
 
 
From: Jasna
Sent: Friday, June 5, 2020 2:05 PM
To: zagrebacka@policija.hr
Subject: Pohvala
 
Poštovani svi,
 
sve pohvale noćnom timu Policijske postaje Zaprešić na izuzetno profesionalnom postupanju u rješavanju problema s mojom kćeri.
Zbog zabrinutosti za njezinu sigurnost obratila sam se Policijskoj postaji Zaprešić za pomoć.
Ne znam ime  mlade policajke niti policajca, ali sve pohvale za njihovo postupanje. Naročito ističem izuzetno strpljenje i  komunikacijske vještine policijske službenice.
U posljednjih 15 godina ovo je četvrta intervencija, a policijski službenici su svaki puta postupali korektno.
 
S poštovanjem,                               
Jasna
 
 
From: D.
Sent: Tuesday, May 26, 2020 8:58 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala djelatnika PU ZG
 
Poštovani,
koristim ovu priliku za pohvalu dvoje policijskih službenika iz IV. policijske postaje Zagreb (Maksimir).
 
Za vikend, putem 112, pozvao sam policijsku pomoć i prijavio fizički napad na sebe od strane vidno alkoholizirane osobe.
Spomenuti policijski službenici stigli su vrlo brzo i izuzetno korektno i profesionalno  ponijeli se prema meni – ali, moram reći i gospodinu koji me je napao, a prema kojem su zbog drskosti i pijanstva imali povoda postupiti, možda i drugačije. Policijski službenik je sastavio korektan zapisnik i još se pobrinuo da me telefonom podsjeti  da sam danas, budući da se bližio kraj njegove smjene, obećao doći potpisati zapisnik.
Sve smo obavili na vrijeme i u izrazito profesionalnom i građanima prijateljskom ozračju.  
 
Ukratko – velika pohvala!  
Srdačno
 
D.
 
 
Šalje: Kata
Poslano: 22. svibnja 2020. 16:55
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
U svoje ime i veliku većinu ljudi koji su danas čekali pred VI. policijskom postajom Zagreb (Novi Zagreb)  želim reći veliko. Redovi za izdavanje osobnih dokumenata  su zaista dugački i velike su gužve. Čeka se po par sati i uvjeti u kojima upravne referentice rade zaista su otežani. Mi smo danas došli u 12 sati i bilo je valjda pedeset ljudi ispred nas. Obzirom da je radno vrijeme do 14 sati red se smanjivao ali je došao kraj I radnog vremena.
Upravne referentice su izišle vani i rekle ,znamo da dugo čekate kao što i vi znate da je nama radno vrijeme završilo. Ostat ćemo odraditi ovo do kraja.
Ostale su sat duže na poslu, a nisu morale.
Imena im ne znam ali za mene se zovu VRIJEDNE I POŽRTVOVANE DRŽAVNE SLUŽBENICE.
VELIKO HVALA I divno je susresti takve ljude I znati da postoje.
Uz pozdrav!
 
Kata
 
 
Šalje: Marko
Poslano: 22. svibnja 2020. 19:36
Prima: Policija
Predmet: Pohvala za djelatnike policijske postaje Velika Gorica
 
Poštovani,
 
ovim putem izrazio bih veliku zahvalnost policijskim službenicima Policijske postaje Velika Gorica. Danas blizu policijske postaje krivo sam stao i zarotiralo mi se koljeno te sam bespomoćno ležao na pločniku. Četiri policijska službenika iz ureda su me vidjeli i dotrčali do mene i svih 25 minuta su uz mene čekali da dođe hitna pomoć.
Pružili su mi podršku i pomoć i zato im velika hvala.
 
Molim Vas prenesite im moju zahvalu.
Marko
 
From: R.
Sent: Tuesday, May 19, 2020 1:28 PM
To: Policija <policija@mup.hr>; PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: zahvala i pohvala
Poštovani,
Želim se u svoje ime i ime susjeda zahvaliti na policijskoj intervenciji koje je bila izuzetno proaktivna i profesionalna. Nije do kraja riješena ali je strateški ipak znamo koje mogućnosti imamo.
 
Želim pohvaliti policijske službenike iz IV. policijske postaje Zagreb (Maksimir) koji su nakon poziva policiji u pomoć, kroz ovih par mjeseci  sustavnog maltertiranja , pokazali veliko razumijevanje, empatiju i volju da nam pomognu te nam dali povratne informacije. Tako smo sretni da nas je netko čuo i želi pomoći da je to za nas najljepši poklon nakon mjeseci straha te patnje od maltretiranja.
 
Sigurna sam da znate koliko su kvalitetni ti Vaši policijski službenici. Pohvalite te divne mlade ljude jer su visokomotivirani i morate i Vi kao šefovi biti sretni  i ponosni da imate takve  odgovorne policijske službenike.
 
Hvala Vam od srca na pomoći i zaštiti jer mi smo se doista već svi razboljeli, a osjećali smo se bespomoćno.
Hvala na razumijevanju.
 
Lijepi pozdrav i želim Vam svako dobro
R.
 
Šalje: Sladjana
Poslano: 17. svibnja 2020. 7:11
Prima: Policija
Predmet: Pohvala za policajca
 
Poštovani,
 
Pronašla sam ovu email adresu kako bi pohvalila rad i zahvalila se Vašem policijskom službeniku Postaje granične policije Bregana. 
Rad s ljudima je izuzetno težak, a posebno u ovo doba pandemije koja je napravila pometnju u čitavom svijetu. Svako večer smo aplaudirali medicinskim radnicima, isto tako taj aplauz je trebao da bude upućen i policajcima koji su izloženi svemu i svačemu. Vaš policijski službenik koji zaslužuje sve pohvale za svoj profesionalan pristup, spremnost da pronađe rješenje za nastali problem te koji je svojom susretljivošću pomogao da dođem do sina. 
 
Neizmjerno sam zahvalna.
 
Pohvale i za MUP Republike Hrvatske jer Vaš policijski službenik je Vaše ogledalo.
 
Srdačan pozdrav!
Sladjana
 
 
From: Ljiljana
Sent: Tuesday, May 12, 2020 9:27 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
meni su na parkingu u Zagrebu razbili auto i procijenjena je totalna šteta, počinitelj je pobjegao i nitko ga navodno nije ni vidio.
Policijskim službenicima iz I. postaje prometne policije Zagreb (Heinzelova)  koji su u travnju na adresi Radnička cesta  riješili prometnu nesreću u kratkom roku,  javno se zahvaljujem. 
 
Molim Vas da im se u moje ime zahvalite i poručite im neka časno i dalje obavljaju svoju dužnost. 
 
 
S poštovanjem,
Ljiljana
 
 
From: M.
Sent: Wednesday, May 6, 2020 9:28 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,

ovim putem željeli bismo pohvaliti dvojicu policijskih službenika iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec) na brzom djelovanju i pronalasku naših ukradenih stvari. Prilikom noćašnje provale u Stenjevcu otuđeno je više stvari. Prilikom prijave II. policijskoj postaji Zagreb (Črnomerec) da su nam stvari otuđene na mjesto događaja izašli su policijski službenici. Nakon napravljenog zapisnika kod nas i susjeda, radeći najbolje što mogu, u roku pola sata pronašli su dio naših otuđenih stvari odbačenih u šumi. 

Bravo za policijske službenike i svaka pohvala na ažurnosti Vaših policajaca. 
 
Želimo im sve najbolje u daljnjem poslu i da ga jednako dobro obavljaju kao i do sada. 

Zahvaljujemo se Vama sto imate dobre policijske službenike koji se brinu o nama, našoj stečevini i sigurnosti te što ova prijava nije ostala samo na papiru.

Želimo Vam sve najbolje.
 
Lijepi pozdrav
 
From: A.
Sent: Thursday, April 30, 2020 2:17 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani, 
 
Hvala Vam lijepa, da ste poduzeli mjere i da ste nam javili. 
 
Htjela bih napomenuti da sam u zadnjih mjesec dana nekoliko puta kontaktirala policiju putem e-maila i jako sam zadovoljna kako sve lijepo i na vrijeme obavljate. Još jednom Vam se zahvaljujem.
 
Lijepi pozdrav, 

A.
 
 
Šalje: N.
Poslano: 28. travnja 2020. 19:25
Prima: Policija
Predmet: Zahvala
 
Poštovani,

Ovim putem se želim zahvaliti na pomoći koju su mi pružili policijski službenici Policijske uprave zagrebačke nakon prijave a vezano za nepropisno korištenje parkirnog mjesta. Mislim da su kolege iz V. policijske postaje Zagreb (Medveščak).

Ostala sam iznenađena brzinom reakcije i rješavanjem problema u roku 30 min od prijave...
Problem zapravo banalan i rezultat nedostatka osnovnih normi ponašanja, a Vaši policijski službenici sjajni.
Hvala.
Pozdrav,
N.
 
 
From: V.
Sent: Tuesday, April 21, 2020 5:48 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
puno Vam hvala na Vašem brižnom odgovoru i na svemu što ste poduzeli u vezi s mojom molbom i apelom vezanim uz brzo prometovanje Ulicom Medveščak na Vas i na policijske službenike iz I. postaje prometne policije Zagreb u Heinzelovoj ulici. 
Neizmjerno sam Vam zahvalna, kao i susjedi iz naše ulice koji imamo iste brige.
Upravo ste me ganuli Vašom brigom i susretljivošću u uvjetima u kojima ste svi Vi u policiji preopterećeni i bez prestanka izloženi dodatnim pritiscima u izuzetno teškim i neprirodnim uvjetima. Hvala i Vama i dečkima na svemu!
 
Srdačan pozdrav i sve dobro,
V.
 
 
From: Z.
Sent: Wednesday, April 22, 2020 2:03 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,

zahvaljujem na odgovoru, te ujedno koristim prigodu da Vam prenesem sve pohvale za upravne djelatnike Odjela za prijavništvo i osobne isprave u Heinzelovoj 98, a posebno upravnoj referentici na šalteru broj  15.
Rijetkost je susresti tako ljubaznu, susretljivu i nadasve osobu koja s osmjehom profesionalno obavlja svoj posao. 
Još jedanput bravo i hvala.
 
Z.
 
 
From: A.
Sent: Saturday, April 18, 2020 7:47 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala
 
Poštovani, 
ovim putem Vam se zahvaljujemo na promptnosti, angažmanu i ljubaznosti Vaših policijskih službenika II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec-Susedgrad). Naime, nedavno smo doživjeli pokušaj pljačke na okretištu Črnomerca i zahvaljujući Vašim policijskim službenicima pljačka je stopirana, a i roba koju su dotični bili otuđili je brzo pronađena i nama vraćena. 
Obzirom na trenutne velike gubitke u poslovanju izazvane korona virusom moramo naglasiti da  da je ta krađa izvršena,  primorala bi nas da zatvorimo, ne samo tu poslovnicu nego moguće i neke druge obzirom da se isplate osiguravajućih kuća čekaju mjesecima. 

Stoga, još jedanput veliko hvala u ime svih djelatnika firme. 
 
Lp! 
 
A.
 
From: D.
Sent: Thursday, April 16, 2020 9:27 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala i zahvala

Poštovani,
danas sam dobila policijski izvještaj o prometnoj nesreći koja se dogodila u veljači ove godine u Maksimirskoj  ulici u Zagrebu.

Policijski službenik koji je bio na mjestu događaja i odradio uviđaj te profesionalno pustio da se ja i dotični gosp. koji je skrivio nesreću dogovorimo i izbjegnemo sudove.
Naivno sam pristala i da ne duljim ostala izigrana, no zahvaljujući policijskim službenicima iz I. postaje prometne policije Zagreb u rekordnom vremenu dolazim do policijskog izvještaja koji je bitan u ovom slučaju da pravda bude zadovoljena .

Ja znam da su građani na neki način kad službe odrade svoj posao profesionalno i sinhronizirano u većini slučajeva - nezahvalni, no ja ne želim biti dio te statistike.

Pohvaljujem rad i predanost policijskih službenika te svih ostalih u ovom predmetu.

Ja ne znam na koji način svoje djelatnike stimulirate da ovako pomognu običnom građaninu koji ne zna od kud krenuti da riješi svoje probleme, ali nakon ovog čovjek se osjeća sigurno i misija policije je potpuno izvršena- pomoć i empatija svom građaninu da riješi svoj problem.

Ja Vas lijepo molim da policijske službenike na neki način pohvalite i u ovom teškom, ludom vremenu s nama možda ne baš uvijek ugodnim građanima - Vaši djelatnici odrađuju svoj posao toliko profesionalno, brzo, etično.....da stvarno zaslužuju svaku pohvalu.

 Hvala Vam što nas čuvate i što ste tu.

 Srdačan pozdrav

D.
 
From: Milena
Sent: 26. ožujka 2020 14:16
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala
 
Iskreno i veliko hvala zagrebačkim policajcima u koje se, unatoč svih nedaća koje su nas zadesile, kao i golemog pritiska koji u ovoj situaciji moraju ponijeti, uvijek možemo pouzdati.

 
 
From: ljubica
Sent: Saturday, March 7, 2020 10:54 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala MUP Sesvete
 
Želim se ovim putem zahvaliti cijeloj policijskoj postaji Sesvete. Ja radim u prehrambenoj trgovini u Sesvetama i dosta imam problema s ljudima koji prose i onda se kupci meni žale pa slušam sve i svašta od njih ,a moje je jedino zvati policiju. Toliko puta ih zovem i oni uvijek dođu nikad se nije desilo da nisu došli i ako imaju nešto hitnije ,dođu kad stignu. Bilo što da se dešava dal' krađa, nesporazum oni su uvijek tu za nas. Kad oni kažu Sesvete policija ja kažem Sesvete dućan već znaju. Ti vas policajci i nasmiju i uvijek su tu kad ih trebaš kad sam imala privatnih problema oni su bili tu. Večeras smo imali veliki nesporazum u dućanu ,sat vremena smo to rješavali i uspješno smo riješili uz njihov i moj osmijeh na licu. Velika pohvala i kapa do poda Policijskoj postaji Sesvete.
 
 
From: K.D.
Sent: Wednesday, January 29, 2020 11:14 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Za svaku pohvalu
 
Poštovani,
 
Postupak policije i njezinih policijskih službenika u rješavanju slučaja jučer uginule ili ubijene srne u park šumi Kraljevac zaista zaslužuje pohvale na brzom rješavanju. Vaši policijski službenici iz policijske postaje u centru su kasno navečer i po mraku došli u šumu i poduzeli potrebne radnje u rješavanju problema.
U ovu park šumu dolaze svi iz Zelengaja i Kraljevca sa svojim psima i nikako ne bi bilo dobro da dolaze u dodir s tom srnom jer je mogući i kontakt tih pasa s djecom.
Zahvaljujem na  brzom i hitnom postupku.
 
S poštovanjem,
K.D.
 
Šalje: D.
Poslano: 2. ožujka 2020. 11:42
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,

želim pohvaliti policijske službenike iz VIII. policijske postaje Zagreb ( Trnje )  koji su me s pažnjom saslušali i odmah reagirali.

Nazvala sam u subotu 29. veljače 2020. dežurnog policijskog službenika koji me je pažljivo saslušao i odmah poslao policijske službenike.

Ovim putem želim iskazati svoju zahvalnost na ljubaznosti i susretljivosti svih troje jer sam uistinu osjećala i povjerenje i sigurnost.

Srdačan pozdrav,

D.
 
 
From: I.
Sent: Sunday, March 1, 2020 7:05 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
sve pohvale policijskom službeniku iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) na ljubaznosti, strpljenju i pristojnosti. Sretni smo svi skupa što imamo takve policijske službenike u policijskim redovima. Želim mu ovim putem svu sreću u daljnjem radu. 
Lijepi pozdrav!
 
Šalje: V.
Poslano: 20. veljače 2020. 11:34
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Ovim putem htjela bih se zahvaliti i odati poštovanje da ima pravednih i časnih policijskih službenika koji dostojno obavljaju svoj posao. Krajem siječnja uhićen je muškarac koji je bio pod tjeralicom, zahvaljujem se što ste nakon upućenog apela za pomoć reagirali i obavili zakonsku obvezu, a posebno priznanje dajem policijskim službenicima koji su ga uhitili jer mnogi građani napokon mirno spavaju. Također bi htjela pohvaliti inspektore Policijske uprave zagrebačke na profesionalnosti i objektivnosti svog posla a posebno na pravednost i odnosu prema žrtvi ..Koristim priliku da vam uputim na ovaj način posebnu zahvalu i svaku pohvalu na rad.
     
Hvala i svako dobro Vam želim!
V.                    
 
From: D.
Sent: Tuesday, February 18, 2020 1:07 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
ovim putem želio bih zahvaliti policijskim službenicima iz VI. policijske postaje Zagreb (Novi Zagreb) u rješavanju problema buke, kao i povremenog neprimjernog ponašanja gostiju u kući za odmor.
 
U susjedstvu se iznajmljuje  kuća za odmor te gosti ponekad, iako ne bi smjeli, koriste razglas, glazbene sastave ili su preglasni u večernjim i noćnim satima.
 
Nakon mnogobrojnih intervencija zbog buke tijekom 2018, 2019,  početkom ove godine smo čak 2 puta u toku jedne noći molili pomoć policije u rješavanju problema.
Tada me osobno zvao policijski službenik iz VI. policijske postaje Zagreb, koji je kontaktirao vlasnike navedenog objekta i ukazao im na problem onih koji tamo stalno žive. Nakon toga nismo imali  gore navedenih problema.
 
Ovim putem  želim zahvaliti policiji, policijskim službenicima VI. policijske postaje Zagreb na profesionalnosti i brzini kojom se rješavaju i ovakvi problemi, a koji utječu na naš normalni život.
 
S poštovanjem,
D.
 
Šalje: A.
Poslano: 13. veljače 2020. 14:38
Prima: Policija
Predmet: pohvala
 
Poštovani,
 
već neko vrijeme namjeravam dati pohvalu policijskim službenicima iz VI. Policijske postaje u Remetincu i sad sam uhvatila vremena da navedeno učinim. 
Navedeni policajci pomogli su mi u situaciji kada je nestala moja sestra  i zbog čijeg nestanka sam trebala njihovu pomoć.
Ljubaznost, stručnost, strpljivo i kulturno ophođenje navedenih policajaca sa mnom i s mojom sestrom kada je pronađena, trebala bi biti primjer svakome, neovisno o tome je li u javnoj službi ili nije.
Priznat ću i da u trenutku kada sam išla prijaviti nestanak sestre nisam uopće očekivala da će mi policija zaista pokušati pomoći. Ipak, već osoba koja je zaprimila prijavu nestanka i policajac koji je preuzeo predmet su srećom ljudi kojima je iskreno stalo da dobro obave svoj posao i da pomognu ljudima i to maksimalno ažurno. 
Nikakve riječi ne mogu dočarati moju veliku zahvalnost i divljenje koje imam prema navedenim osobama koji rade na tako odgovornim funkcijama, a koji, usprkos tome što su izloženi stresnim i opasnim situacijama iz dana i dan, uspiju sačuvati zadivljujuću dozu ljudskosti.  
Podrška koju su mi iskazali tijekom traženja moje sestre i stručan pristup i savjeti dani mojoj sestri kada je nađena, a iz kojih je bilo razvidno da se policajac na svaki način prilagodio situaciji i pružio mojoj sestri i psihološku potporu, zaista mi je značila mnogo kao i cijeloj mojoj obitelji.
 
 
S osobitim poštovanjem,
A.
 
 
From: V.
Sent: Tuesday, February 11, 2020 2:23 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: prijava od 6.2.2020.
 
Poštovani,
 
U veljači 2020. godine poslala sam vam prijavu u vezi uznemiravanja moje majke od strane njene susjede.
 
Želim vam se zahvaliti na profesionalnom odnosu koji ste pokazali nakon zaprimanja moje prijave i, ponajviše, razumijevanju za problem u kojem se našla moja majka bez ikakve svoje krivice. Naime, jučer me nazvao policajac  iz Samobora i obavijestio me da su ga kolege iz Zagreba zamolile da sa mnom obavi razgovor povodom prijave. Danas sam bila u policijskoj postaji, razgovarala s vašim kolegom koji je bio odličan, pažljivo me saslušao i pokazao maksimalno razumijevanje.
 
Vaš kolega mi je sugerirao kako se ubuduće ponašati, uputio me da se s punim povjerenjem i ubuduće o svemu obratim policiji.

Još jednom, zahvaljujem vam se na promptnosti i profesionalnosti.
 
V.
 
Šalje: D
Poslano: 9. veljače 2020. 14:21
Prima: Policija
Predmet: Pohvala policijskih službenika
 
Poštovani,
 
Ovime želim posebno pohvaliti i zahvaliti se policijskim službenicima iz VIII. policijske postaje Zagreb (Trnje) prilikom njihove intervencije u ulici Unska u Zagrebu.
 
Tom su prilikom mimo vrhunskog profesionalizma pokazali i izuzetne ljudske kvalitete!
 
Želim im uspjeha u njihovom daljnjem radu u Policiji.
 
S poštovanjem,
D
 
From: Z.T.
Sent: Thursday, January 30, 2020 10:04 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: zahvala i pohvala
 
Poštovani,
imali smo prometnu nesreću 28. siječnja 2020. godine u Zagrebu.
Na uviđaju je bio policijski službenik iz I. postaje prometne policije Zagreb.
Želio bih prenijeti pohvalu njegovom taktu i prijaznosti s kojom je obrađivao uviđaj.
Puno znači pozitivni odnos u takvom razgovoru, kada je sugovornik dosta uzdrman, i osjećam potrebu i ovako zahvaliti.
 
Srdačan pozdrav.
Z.T.
 
 
From: Filip
Sent: Friday, January 17, 2020 4:10 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani, 
 
Ponukan profesionalnošću i susretljivošću policajca V. policijske postaje Zagreb ( Medveščak), želio bih zahvaliti dvojici zagrebačkih policajaca  koji su mi pomogli pronaći  i vratiti mobitel i to na staru godinu 31.12.2019.  
Promptnom reakcijom vaših policijskih službenika ustrajni policajci pronašli  su izgubljen mobitel.
Pohvalio bih i zahvalio na njihovom ljubaznom, kulturnom, stručnom i strpljivom ophođenju.
Dugo nisam sreo nekog službenike u državnoj instituciji kojem je iskreno stalo da dobro i brzo obave svoj posao, koliko god mali i beznačajan slučaj bio. 
 
Hvala im!!!
 
S poštovanjem,
Filip
 
 
Šalje: ivica
Poslano: 29. prosinca 2019. 18:41
Prima: Policija
Predmet: Pohvala.
 
Poštovani! Želim pohvaliti mlade policijske službenike Policijske postaje Velika Gorica koji su u nedjelju 29.12.2019.g intervenirali u Gradićima kod moje majke. Došlo je do nesporazuma i zamjene skupih naočala, a navedeni policijski službenici su vrlo profesionalno riješili nesporazum i ostavili krasan dojam. HVALA!
 
 

From: Marija
Sent: Monday, December 30, 2019 3:17 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Podizanje dokumenata
 
Poštovani,
 
Samo pohvala za stručnost, brzinu i ljubaznost Vaših djelatnika na šalterima u Prizemlju Petrinjske, pogotovo gospođa na šalteru br. 10 kod koje sam podignula putovnicu. Iako je danas bila strašna gužva i bilo je preko 50 brojeva ispred mene, uspjela sam sve obaviti kroz 30 ak minuta. Radili su svi šalteri i djelatnici su bili brzi i učinkoviti. 

Zaslužuju priznanje svojih nadređenih.

Smatram da Vaši djelatnici i trebaju biti javno pohvaljeni jer iskreno nikada nisam ni imala loše iskustvo, nego sam svaki put dobila uslužnost i ljubaznost. Jučer je bila prestrašna gužva, pa iako obično ne šaljem ovakve mailove, s obzirom da zaista nisam čekala dugo, a pripremila sam se na barem 2 sata, bila sam preugodno iznenađena. 
 
Sretna i uspješna Nova godina svima.
 
Srdačan pozdrav,
 
Marija
 
From: Hrvatski Hapkido Savez
Sent: Wednesday, December 25, 2019 9:02 PM
To: II PPrP Zagreb <ii.pprp.zagreb@mup.hr>; PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala za djelatnike II pprp
 
Poštovani,

S noći petak 20.12.2019. na subotu 21.12.2019. u ranim jutarnjim satima oko 1.30 vozio sam Reljkovićevom iz pravca općine Črnomerec prema Ilici. Pred kraj Reljkovićeve zaustavila me auto patrola 2. PPrP u kojoj su bili jedan mladi policajac i njegova mlada kolegica. Zaustavili su me i kao vrhunski profesionalci uz maksimalnu ljubaznost pitali za prometne dokumente nakon kratkog razgovora još ljubaznije pozdravili i zaželjeli ugodnu noć. Svaka čast i samo riječi hvale za vrhunske profesionalce, koji ovakvim postupanjem i pristupom zaista stvaraju ugled policije u javnosti.
Sretan i blagoslovljen Božić svim djelatnicima PUZ i prometne policije.

S poštovanjem,
 
 
From: Sasa
Sent: Wednesday, December 25, 2019 6:33 PM
To: PU zagrebacka
Subject: Zahvala i pohvala
 
Dobro večer, blagoslovljen i čestit Božić svim policajcima lijepe naše.
Želio bi se zahvaliti dvojici policajaca pripadnika Policijske postaje Velika Gorica. Puno su pomogli mojoj supruzi, 22.12.2019. godine u 01.15 sati, supruga je osjetila intenzivne i jake trudove te smo se spremili i krenuli autom do Petrove. Kod autocentra u Velikoj Gorici oko 01.50 sreli smo policijsko vozilo koje je išlo u pravcu Zračne luke Zagreb. Mala Mona se rodila u 03.02 s 2970 grama i 49 cm. Ovim putem želim se još jednom zahvaliti toj dvojici policajaca.

Zahvale vam upućuje cijela moja obitelj i mala, novorođena Mona.
 
 
Od: OB Šibenik
Datum: 23. prosinca 2019. u 10:38:49 CET
Za: zagrebacka@policija.hr
Predmet: ZAHVALA

Poštovani ,
ovim putem želim se u svoje osobno i u ime svih djelatnika Opće bolnice Šibensko-kninske županije zahvaliti na pomoći koju su policijski službenici iz Policijske uprave šibensko-kninske i Policijske uprave zagrebačke pružili u subotu 21. prosinca 2019. godine pri dostavi lijeka koji je bio nužno potreban za liječenje naše vitalno ugrožene pacijentice. Brzom i dobro koordiniranom reakcijom Vaših policijskih službenika spašen je jedan ljudski život te se još jednom zahvaljujemo.
Ovo je primjer kako suradnjom dviju službi od kojih je jedna zadužena za zaštitu sigurnosti a druga za zaštitu zdravlja se mogu učiniti hvalevrijedna djela na dobrobit naših građana.
S poštovanjem.
Opća bolnica Šibensko-kninske županije
 
 
From: M.
Sent: Friday, December 06, 2019 11:55 AM
To: PU zagrebacka
Subject: Zahvala !
 
Poštovani,
 
Pozivam se na događaj od prije par dana, kojom prilikom sam bio prisiljen zatražiti pomoć Vaše policijske postaje (I. policijska postaja Zagreb - Centar). Naime, radilo se u tome da su se moji roditelji otac, 92 godine i majka, 86 godina, uputili na tržnicu Dolac gdje su se u jednom trenutku razdvojili i više se nisu mogli pronaći. Nakon dulje potrage za mojim ocem nazvala me moja majka, sva izbezumljena i u panici, da me obavijesti o očevom nastanku. Razlog njenoj panici je bio taj što je moj otac dementna osoba i osoba koja slabo čuje, a nije joj se odazivao niti na pozive mobitelom. K tome, već se i prije događalo da se on gubio no, to je uvijek bilo u lokalnom parku u blizini njihova stana ili u obližnjem dućanu, pa je uvijek bio brzo pronađen. Budući se njegov gubitak jučer dogodio u centru grada, među masom ljudi, imali smo puno veći razlog za zabrinutost. U takvoj situaciji jedino što sam mogao učiniti je što prije zatražiti pomoć Vaše policijske postaje. Na koncu se sve dobro završilo, otac je ipak bio toliko pribran da je uspio sam otići doma gdje smo ga kasnije zatekao u fizički i psihički relativno dobrom stanju. Iz sadašnje perspektive to možda izgleda kao nekakav benigni događaj no, u danom trenutku neizvjesnosti i navedenim okolnostima to nije izgledalo tako.
 
Konačno, slijedom prethodno navedenog, ovim se putem želim najiskreniji zahvaliti svim policijskim službenicima Vaše policijske postaje s kojima sam jučer, u više navrata dok je trajala potraga za mojim ocem komunicirao, na njihovoj profesionalnosti, razumijevanju te na ozbiljnom pristupu navedenom događaju. Također bih želio posebno pohvaliti  jednu Vašu policijsku službenicu, koja je otišla do moje majke na Dolac i s njom provela određeno vrijeme, do mog dolaska i do trenutka kada smo ustanovili da je otac na sigurnom, u svom stanu. Njen dolazak kao i njen brižan pristup mojoj je majci puno značio jer ju je ona uspjela smiriti i ohrabriti. Osim što je postupala profesionalno, kao policijska službenica, ona je svojim toplim i ljudskim pristupom mojoj majci tada ujedno bila i psihološka podrška. To je pristup koji se ne može ne istaknuti i ne pohvaliti! Zbog toga Vas molim da kao načelnik navedene policijske postaje to svakako imate u vidu jer na navedenu policijsku službenicu, kao i na sve ostale policijske službenike iz tadašnje smjene zaista možete biti ponosni - Vi osobno, cijela Vaša policijska postaja, kao i cijela policijska služba u RH.
 
Ovoj zahvali i pohvalama na rad Vaših policijskih službenika također se priključuju i moji, gore navedeni roditelji.
 
S poštovanjem,
 
M.
 
 
 
From: d.
Sent: Wednesday, December 4, 2019 6:41 PM
To:  PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala - zahvala djelatnicima PP Vrbovec
 
 Poštovani,
Tijekom života naučio sam da je za temeljito i uspješno obavljanje posla odlučujuće imati stručne , pouzdane i učinkovite suradnike.
Velika mi je čast izraziti pohvalu-zahvalnicu šefu smjene, te policijskim službenicima Policijske postaje Vrbovec.
Prije nekoliko dana po dojavi OKC-u o sumnjivom, tj. nekontroliranom kretanju osobnog vozila na relaciji Vrbovec – Bjelovar, promptnim i profesionalnim pristupom policijskih službenika Policijske postaje Vrbovec spriječena je moguća nezgoda, minimalno tri osobe, od toga dvoje djece od 6 godina.
Izražavam zahvalnost policijskim službenicima na odrađenom dijelu posla i animaciji djece do dolaska roditelja.
Promptnom reakcijom Vaših policijskih službenika spriječena je velika tragedija, a osobnim pristupom djeci psihičke traume.
 
Srdačan pozdrav,
D. i T.
 
 
From: I.Z.
Sent: Monday, December 2, 2019 2:56 PM
To: PU zagrebacka
Subject: Pohvala policijskih službenika
 
Poštovane,
 
Dozvolite da vam na ovaj način pohvalim rad policijskih službenika, zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova. 
 
Kao strani državljanin, sa privremenim boravkom na osnovu spajanja obitelji sklapanjem životnog partnerstva osoba istog pola, imam samo pozitivna iskustva vezano za profesionalni odnos zaposlenih u sistemu Policije. Prethodnih meseci imao sam više kontakata sa zaposlenima Policijske uprave zagrebačke i želeo bih da istaknem njihov rad, pristup u komunikaciji, kao izuzetan. 
 
Prateći rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova svakako me veseli kontinuirana saradnja s Policijskom akademijom i stalna edukacija svih zaposlenih, posebno u radu s ranjivim grupama u društvu.
 
Srdačan pozdrav,
 
I.Z.
 
Šalje: M.S.
Poslano: 29. studenog 2019. 12:50
Prima: Policija
Predmet: pohvala
 
Poštovani,
 
ovim putem se zahvaljujem policijskoj službenici iz Službe za državljanstvo i statusna pitanja stranaca,  II. policijska postaja Zagreb (Črnomerec), na vrlo ljubaznom, kulturnom, stručnom i strpljivom ophođenju sa strankama. Takvu osobu  danas je jako rijetko naći u javnim ustanovama, pogotovu na takvim radnim mjestima gdje ste u stalnom kontaktu sa strankama.
Upućujem sve pohvale na njen rad i ophođenje sa strankama, i želim joj sve najbolje u daljem životu i radu.
 
S poštovanjem,
 
M.S.
 
From: Marko
Sent: Friday, November 29, 2019 2:37 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala djelatniku
 
Poštovani,
 
dopustite da ovim putem svesrdno pohvalim Vašeg kolegu policijskog službenika iz I. postaje prometne policije Zagreb (Heinzelova).
Imali smo (ne)sreću upoznati se u okolnostima u kojima se inače upoznaje policijskog službenika policije koji obavlja očevid, u svibnju 2019. godine, ujutro kišnog dana kod Kvatrić placa. U situaciji koju nikome ne želim, bez obzira na podršku svjedoka u nesreći, kao heroj se pojavio policijski službenik iz I. postaje prometne policije Zagreb. Svojom prirodnom mirnoćom, profesionalizmom, ljubaznošću i najizraženije od svega – ljudskošću – suočio me s činjenicama, pojasnio okolnosti i prava te čak dopustio da ljudskost prevlada kada sam zamolio da ispratim oštećenika u bolnicu.
Kako bi me vratio iz stanja šoka, rekao je da preko 20 godina radi taj posao i da su to stvari koje se u prometu događaju itd. U tom trenu mi nije ništa sinulo jer sam samo slušao riječi da ne vrtim slike. Kasnije sam, u retrospektivi, shvatio da se ipak radi o 20 godina takvog tipa rada, rada pod nezamislivim psihičkim pritiskom (gdje mu je naš susret vjerojatno bio jedan od, barem vizualno, najboljih), a kojima policijski službenik pristupa s posebnom humanošću.
Vidjeli smo se ponovno na davanju iskaza u Heinzelovoj. Drugi puta je odnos također meni izrazito stresan, prošao ponovno uz njegov blag i human nastup.
 
Sada kada se prisjećam navedenih događaja, imam potrebu na ovaj način zahvaliti policijskom službeniku i pohvaliti apsolutno svaki korak koji je slijedio nakon našeg prvog susreta. Smatram da može služiti kao primjer i biti na ponos svim sadašnjim i budućim kolegama.
Ne mogu se oteti dojmu kojom pristupa svojem poslu, pojedincu, i iako zvuči kao floskula, moram reći da kada bi svi radili svoj posao na taj način, svijet bi zbilja bio bolje mjesto.
 
Srdačan pozdrav,
Marko
 
Šalje: N
Poslano: 25. studenog 2019. 18:26
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Moje poštovanje,
potaknuta događajem od prije par dana kada su policijski službenici iz Policijske postaje Sesvete zaštitili moju prijateljicu i njezino dijete prilikom nemilog događaja, imam potrebu da Vam zahvalim iz dubine duše i srca što ste tako brzo reagirali i još jednom dokazali da još uvijek ima dobrih i savjesnih ljudi!
Hvala Vam na svemu što radite za nas i što nas štitite. Spasili ste jednu majku i jednu bebu koje će vam zauvijek biti zahvalne!
Da nije bilo Vas, tko zna kako bi to završilo.
Hvala Vam od srca!
 
N
 
Šalje: Marina
Poslano: 31. listopada 2019. 15:28
Prima: Policija
Predmet: pohvala
 
Poštovani,
 
željela bih ovim putem pohvaliti policijskog inspektora  iz I. postaje prometne policije koji je izašao na uviđaj dana 29. listopada 2019. godine, koji je vrlo profesionalno, smireno, uljudno, humano obavio uvidaj. Kako je ovaj događaj za sudionike uvijek stresan, ma kako god bio mali tj. bez nekih većih posljedica, adrenalin naraste, kojeg onda treba  kako bi se reklao staviti u okvire normalnih vrijednosti, ako je moguće. Policijski inspektor, koji je obavio uviđaj  znao je svoj posao i obavio ga bezprijekorno te zaista mogu reći da je na ponos hrvatske policije.
 
Srdačan pozdrav
  
Marina
 
From: F
Sent: Tuesday, November 05, 2019 11:17 PM
To: Policija <policija@mup.hr>; PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: pohvala policijskim službenicima
 
Poštovani, 
 
danas smo djevojka i ja zbog provale u stan zvali policiju. 
 
Htjeli bismo pohvaliti dvojicu policijskih službenika koji su nam bili dodijeljeni. Nažalost, ne znamo im imena, no znamo da su iz 4. PP Maksimir (Petrova 152). Jako smo zadovoljni njihovom razinom profesionalnosti i uljudnosti, te vrlo korisnim preporukama. Drago nam je da su takvi ljudi na odgovornim pozicijama policijskih službenika i smatramo da to služi na čast čitavom MUP-u.
 
Budući da ne znamo njihova imena i prezimena, prilažemo dokumente kako biste znali o kome se radi. Htjeli smo poslati mail i upravitelju IV. PP, Stanku Tomiću, no nismo uspjeli naći njegovu email adresu. Molili bismo vas da i njemu proslijedite našu pohvalu. 
 
Još jednom, hvala dvojici policajaca, kao i njihovim nadređenima, na izvrsnom primjeru obavljanja iznimno odgovornog posla.
 
Srdačan pozdrav,

E i F
 
Šalje: Tomislav
Poslano: 30. listopada 2019. 14:23
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
 
danas sam bio u prilici razgovarati s Vašom policijskom službenicom iz VIII. policijske postaje Zagreb (Trnje). Svakako bih pohvalio dotičnu policijsku službenicu i njezinu zapisničarku na vrlo čovječnom, pristojnom i odmjerenom ponašanju pri uzimanju moje prijave. Obje su se ponijele vrlo ljubazno, profesionalno i olakšale su ne baš ugodnu situaciju po mene. 
 
Svakako jako dobro predstavljaju hrvatsku policiju!
 
U nadi da ipak neću tako skoro trebati usluge policije kakve su mi bile potrebne jutros srdačno Vas pozdravljam,
 
Tomislav
 
Šalje: Ivan
Poslano: 29. listopada 2019. 16:24
Prima: Policija
Predmet: Pohvala

Poštovani, 

inače nikad nisam pisao da nekoga pohvalim, ali ovo je vrijedno toga. Pišem Vam zbog razloga da pohvalim upravne referentice na šalterima II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec). Pohvala za ljubaznost divnim i dobrim upravnim referenticama koje su radile na  dva šaltera  te mi  ljubazno objasnile što trebam učiniti vezano za papire (objasnila mi je detaljno što trebam prikupiti od papira). Kao što sam rekao, inače ovo ne pišem i znam da je rad s ljudima težak, ali ovo je jedan način moje zahvale tj pohvale za te divne ljude.

Od srca im iskreno hvala za te divne i ljubazne upravne referentice.
 
Vaš građanin,
Ivan
 
Šalje: željka
Poslano: 26. listopada 2019. 11:56
Prima: Policija
Predmet: Pohvala, II. policijska postaja Zagreb (Črnomerec )
 
Poštovani,
 
ovim putem htjela bih pohvaliti policijskog službenika iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec ), koji se svojim radom pokazao korektan, odgovoran i susretljiv te je u relativno kratkom roku uspješno riješio prijavljeni slučaj.
 
 
Lijepi pozdrav, Željka
 
Šalje: Snježana
Poslano: 18. listopada 2019. 8:51
Prima: Policija
Predmet: POHVALA
 
Poštovani!
 
15.10.2019. oko 19,30h su me vaši djelatnici došli obavijestiti da mi je nađena osobna i da se nalazi u VII. policijskoj postaji Zagreb (Trešnjevka).
 
Bili su preugodni, pristojni i ljubazni. Izuzetno mi  je drago da su svojim ponašanjem u potpunosti opravdali vaš moto "sigurnost i povjerenje" .
 
Lijep pozdrav!
 
Snježana
 
Šalje: Hrvoje
Poslano: 3. listopada 2019. 8:24
Prima: Policija
Predmet: Sudar 02.10. oko 21h na rotoru Remetinec
 
Poštovani,

Želim pohvaliti kompletnu ekipu iz II. postaje prometne policije Zagreb ( Lučko )  koja je sinoć radila osiguranje mjesta nesreće i očevid.
Budući da su u nesreći sudjelovala moja mala djeca, 5 i 8 godina,  situacija je bila teža, ali Vaši policijski službenici odradili su fantastičan posao. Do mog dolaska na mjesto nesreće, s djecom su se odnosili kao da su njihova.
Toliko ljubazni i susretljivi...

Molim Vas da ih ako je ikako moguće nagradite ili pohvalite.
Možemo svi biti ponosni na njihov rad i angažman.

U ime djece i supruge veliko Hvala!

S poštovanjem,

Hrvoje
 
From: Zeljko
Sent: Tuesday, September 10, 2019 5:57 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: POHVALA DJELATNIKA
 
Poštovani,
 
ovim putem želio bih pohvaliti Vašeg policijskog službenika iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko).
 
Vaš kolega mi je danas osobno na kućnu adresu donio prometnu dozvolu vozila koju sam nesvjesno izgubio kod Doma zdravlja Vrapče te mi uz iznimnu dozu ljubaznosti objasnio gdje i kako je ista pronađena, te kako je uložio dodatni trud raspitavši se u domu zdravlja za mene. 
 
Zahvaljujem se još jednom na ovom nesebičnom činu i velika pohvala Vašem kolegi.
 
Lijep pozdrav, 
Željko
 
 
From: mario
Sent: Friday, August 16, 2019 4:32 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
Htio bih ovim putem izraziti pohvalu i zadivljenost, činom ili gestom dvojice mladih policijskih službenika iz I. postaje prometne policije Zagreb  koji su trenutačno na terenu kao ispomoć na otoku Mljetu.
Naime, sinoć oko 22.00 sata vozeći se iz mjesta Okuklje na Mljetu, u smjeru Saplunara na Mljetu, po otvorenoj cesti, sustigla nas je policijska patrola, koja se neko vrijeme vozila iza nas.
Nakon toga su nas prestigli te uz signalna svjetla uputili da ih pratimo te stanemo iza njih na vidljivom mjestu uz cestu.
Nakon provjere dokumenata, rekli su da su uočili nagnuće auta na jednu stranu te smo svi zajedno vidjeli da je prednja desna guma prazna.
S obzirom da sam bio u autu sa suprugom i malim djetetom od 3 godine, ustanovio sam da sam se našao u problemu jer je trebalo promijeniti rezervnu gumu što nikad nisam u životu napravio.
Vidjevši to,  policijski službenici su uzeli dizalicu i rezervnu gumu te zamijenili neispravnu gumu.
Nakon toga su vozili iza nas do mjesta Saplunara.
 U svakom slučaju, izuzetno smo zahvalni na njihovoj pomoći jer su svojim postupkom spriječili da nam se dogodi nesreća zbog prazne gume te smo ostali zatečeni njihovom ljubaznošću i pristupačnošću. 
Svaka pohvala momcima, pravi su primjer dobrih ljudi te se nadamo da će za to jednom biti i nagrađeni. 
 
S poštovanjem, 
Obitelj P.
 
 
Šalje: didi
Poslano: 14. kolovoza 2019. 12:03
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,

Ovim putem bih željela pohvaliti službenika u Petrinjskoj na šalteru za izdavanje osobnih iskaznica (šalter broj 12) koji mi je dao prednost s obzirom da sam trudna. Iako svuda stoje znakovi prednosti, nitko ih ne uvažava.
Toliko ljubazno osoblje je rijetko.

Lp,

Dina
 
Šalje: Ivan
Poslano: 9. kolovoza 2019. 17:42
Prima: Policija
Predmet: Pohvala policajcima
 
Poštovani,
 
ovim putem želim pohvaliti rad policajaca III. policijske postaje Zagreb (Dubrava). Jutros, 09.08., na lokaciji Av. Dubrava, Zagreb, su nakon mog načinjenog prekršaja postupili maksimalno korektno, pristojno i profesionalno cime su me oduševili tako da mi izrečena sankcija nije uopće teško pala. 
 
LP, 
Ivan
 
 
Šalje: Renata
Poslano: 7. kolovoza 2019. 8:10
Prima: Policija; II PP Zagreb
Predmet: Pohvala i zahvala
 
Poštovani,
29.07. saznali smo za provalu u naš stan na području Stenjevca u
trenutku kada smo bili na godišnjem odmoru.
Vaši kolege su taj dan zapečatili stan, a u utorak 30.07. po našem dolasku
započeo je očevid. Kako do sada nismo imali u privatnom životu sličnih
iskustava sa policijom ovo iskustvo nam je dalo do znanja koliko vrijede
naši policajci, forenzičari, istražitelji....
Promptnom reakcijom Vaših kolega iz II. Policijske postaje Črnomerec
pronađen je počinitelj djela i puno otuđenih, a nama iznimno važnih stvari
vraćeno je za par dana.
Pozitivno smo iznenađeni i oduševljeni.
Posebno se želimo zahvaliti što ste cijelo vrijeme bili dostupni, pristupačni ,
umirili nas i što je najbitnije vratili osmjeh na lice našeg sina…..
Zaista od srca hvala!

Lijep pozdrav,
Renata
 
 
Šalje: Neno
Poslano: 30. srpnja 2019. 10:16
Prima: Pitanja MUP
Predmet: Zahvala

Poštovani,

Povod ovom javljanju je jučerašnji, hvale vrijedan, postupak djelatnika MUP-a, PP Velika Gorica. Naime, jučer tijekom dopodneva, izgubio sam prometnu dozvolu mog vozila. Kasnije sam se vratio na sva mjesta gdje sam bio, no nisam istu našao.
Navečer, oko 21 sat, pozvonio mi je policajac i uredno uručio izgubljenu prometnu dozvolu. Doista sam bio ugodno iznenađen. Pretpostavio sam koje me sve obveze očekuju prilikom izdavanja nove dozvole i zbog toga sam bio u nelagodnoj situaciji.
Izuzetno sam zahvalan MUP-u na ovakvom postupku, jer uz sve redovne obveze djelatnici policije stižu odraditi i ovakav posao.
Želja mi je ovakav događaj podijeliti s mojim prijateljima i poznanicima i neka se ovaj dobar glas daleko čuje.
Želim vam puno uspjeha u budućem radu. Ponosim se na ovakav postupak naše policije. 

S poštovanjem,
Neno
 
 
From: Helena
Sent: Thursday, July 18, 2019 9:22 AM
To: PUZ
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
 
ovim se putem obraćam jer želim izraziti pohvalu na Vašeg policijskog službenika iz I. postaje prometne policije Zagreb i to zbog profesionalnog i ljubaznog načina postupanja prema meni kao prema građaninu na lokaciji Ul. kneza Višeslava u Zagrebu dana 17. srpnja 2019. godine oko 16,00 sati. Svjesna da način postupanja koji sam navela i treba odlikovati svakog državnog, pa tako i policijskog službenika, svejedno sam željela izraziti pohvalu, što ovim putem i činim.
 
S poštovanjem,
 
Helena
 
Šalje: Mario
Poslano: 12. srpnja 2019. 18:29
Prima: Policija
Predmet: POHVALA
 
Poštovani,
 
ovim putem želio bih pohvaliti Vašu policijsku službenicu iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec) koja je pokazala izuzetnu profesionalnost, ljubazno postupanje, susretljivost i razumijevanje prilikom rješavanja predmeta vezanog uz tražitelja azila gospodina iz Iraka, a u kojem sam ja sudjelovao kao bivši poslodavac istoga i samim time kao dijelom zainteresirana stranka.
Policijska službenica je bila vrlo kooperativna i ljubazna u svakom trenutku te je na izuzetno jednostavan način objasnila sve što nas je interesiralo i pomogla u rješavanju svih problema s kojima smo se susreli.
 
Lijep pozdrav!
 
Šalje: mama
Poslano: 7. srpnja 2019. 21:00
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani, 
 
Nakon dugog razmišljanja o tome da li uopće javiti se na ovaj način ili ne, moram reći da svaki puta kada pretresem sve u glavi po 100-ti put potvrdim sama sebi da treba pohvaliti ono što je za pohvalu. 

Naime ja sam mama dječaka koji je bio kod vaše policijske službenice na razgovoru kao žrtva. Jako sam strepila od tog razgovora i neugode koja to sa sobom nosi. 

Međutim policijska službenica je jedno prekrasno toplo ljudsko biće. Moje dijete se tako opustilo i ugodno osjećao da ja nisam vjerovala. Napominjem da do toga trenutka nije želio pričati o tome s nikim, a s vašom policijskom službenicom je jednostavno kliknuo. 

I ja sam se zaista ugodno iznenadila s koliko lakoće i jednostavnosti postiže rezultat. 

Još jednom puno joj hvala na ljudskosti i razumijevanju koje je pružila radeći sa srcem, a nama je to značilo u ovim najtežim trenucima, baš sve. 
 
Svaka pohvala
 
Mama
 
Šalje: egon
Poslano: 24. lipnja 2019. 15:01
Prima: Policija
Predmet: POHVALE
 
Poštovani,
 
Kako sam u životu često čuo kritike na račun policije htio bih pohvaliti policijske službenike iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) koji su me danas pred kraj radnog vremena primili i profesionalno odradili posao, a vezano za prometnu nesreću.
Da ne gnjavim s detaljima moje prometne nesreće još jedanput pohvaljujem policijske službenike iz II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) iako ih nikada prije nisam vidio.
 
S poštovanjem i sretno
 
Egon P.

   
From: Miroslav K.
Sent: Saturday, March 16, 2019 12:01 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani,
Želio bih pohvaliti rad Vaših službenika!
Zahvalio bih se načelnici Sektora upravnih i inspekcijskih poslova Policijske uprave zagrebačke na pruženoj mi pomoći!
Isto tako  posebno bih se zahvalio  Voditelju na poslovima oružja Policijske uprave zagrebačke, koji mi je posebno izašao u susret i pomogao!
SVE pohvale na rad ,susretljivost i profesionalnost Vaših navedenih službenika!
Hvala, 
s poštovanjem, 
Miroslav K.
 
 
Šalje: Marija B.
Poslano: 22. ožujka 2019. 8:27
Prima: Pitanja MUP
Predmet: pohvala
 
Poštovani,
želim javno pohvaliti Vašu upravnu referenticu na poslovima prometnih isprava i Voditelja Odjela za prometne isprave Policijske uprave zagrebačke u Zagrebu, Heinzelova 98 koji su bili sjajni u komunikaciji i zaista mi brzo pomogli.
Poteškoće su bile prilikom registracije auta koji su naslijedile moje kćeri od oca koji je iznenada preminuo s tim da je jedna maloljetna.
Napominjem da sam majka četvero djece. Procedura je bila teška jer sam pet puta morala ići u Stanicu za tehnički pregled i registraciju i konzultirati tri odvjetnika,
naravno zbog vlastitog neznanja, ali i nesusretljivosti osoba koje su me krivo uputile.
Ovi izvrsni, imenovani ljudi ne samo da predano rade svoj posao nego su i primjer ljudskosti, uljudnosti i razumijevanja.
Oni jačaju nadu u ljudskost koja se sve više gubi u današnjem svijetu hedonizma i profita. Hvala im neizmjerno.
 
Srdačan pozdrav,
Marija B.
 
From: Sergio J.
Sent: Sunday, March 24, 2019 9:16 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala za policijskog službenika
 
Poštovani,
 
U nedjelju 24.ožujka 2019. godine u večernjim satima u Strojarskoj cesti u Zagrebu, u stanu pukla je cijev za vodu pa je intervenirala i policija zbog zapisnika o šteti pretpostavljam.
Dva policijska službenika VIII. policijske postaje Zagreb (Trnje) pozvonila su mi na vrata oko 20:30h  da provjere stan odnosno da li ima štete te bih ovom prilikom htio pohvaliti policijskog službenika koji je zapisivao, a zbog profesionalnog i prijateljskog ophođenja s građanima što je jako lijepo za vidjeti.
 
LP,
Serđo J.
 
Šalje: Marija B.
Poslano: 25. ožujka 2019. 18:30
Prima: Policija
Predmet: pohvala i zahvala policijskim službenicima
Poštovani,
želim iskazati pohvalu i zahvalu marnim policijskim službenicima II. policijske postaje Zagreb na Črnomerecu Ilica 245, a posebno jednom policijskom službeniku koji je bio veoma susretljivi i uspješan u pronalaženju moga mobitela. Veliko Hvala na trudu i upornosti. Mobitel je sada kod mene a njemu dajem čistu peticu na marljivosti i ustrajnosti.
prof. Marija B.
 
From: Milan B.
Sent: Wednesday, March 27, 2019 2:55 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Zahvala djelatnicima 6. PP Zagreb
 
Poštovani,
želio bih se i na ovaj način zahvaliti djelatnicima VI. policijske postaje Zagreb (Novi Zagreb) koji su u suradnji s djelatnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske , zahvaljujući svome aktivnom i profesionalnim pristupu te stručnom znanju i osposobljenosti u petak 22. ožujka 2019. godine, vrlo uspješno i brzo pronašli izgubljeni mobilni uređaj, čime je omogućen nesmetan nastavak ranije započetih aktivnosti i poslova iz nadležnosti Središnjeg državnog ureda.
 
Srdačan pozdrav!

Milan B.
 
Od: Josip T.
Datum: 4. travnja 2019. u 18:14:58 CEST
Za: "policija@mup.hr" <policija@mup.hr>
Predmet: POHVALA I ZAHVALA PP VELIKA GORICA

Zahvaljujem  se PP Velika Gorica svim djelatnicima MUP-a na rješavanju našeg problema koji su oni odradili profesionalno i brzo.
Dana 3.4.2019 u večernjim satima ispred stana u zgradi (četvrti kat)  ukraden je dječji bicikl koji je bio zaključan lancem između 19.30 i 20.30 sati.
Čim smo ustanovili krađu nazvali smo PP Velika Gorica za daljnje upute šta raditi.
Nakon razgovora sa dokumentima i računom od bicikla otišli smo u istu stanicu gdje nas je (suprugu i mene primila djelatnica postaje koja je napravila zapisnik .
Dana 4.4.2019 u jutarnjim satima djelatnici PP su našli i vratili bicikl .
Još jedanput zahvaljujem se i moja pohvala  svim djelatnicima MUP-a koji su kao i uvijek profesionalno odradili svoj posao .
 
Josip T.
 
 
Šalje: Angela B. S.
Poslano: 6. svibnja 2019. 9:42
Prima: Policija
Predmet: Pohvala za inspektora
 
Poštovanje,
 
željela bih pohvaliti inspektora iz II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec). Dugo nisam srela nekog službenika u državnoj instituciji kojem je iskreno stalo do njegovog posla, da ga obavi dobro i brzo koliko god mali i beznačajan slučaj bio. I da je spreman pomoći savjetima i uputama o daljim koracima.
 
Svaka čast. Kad bi svi tako radili svoj posao...
Lijepi pozdrav,
Anđela B. Š.
 
 
From: Željko V.
Sent: Tuesday, May 7, 2019 6:42 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Željko V., Zagreb
 
Poštovani,
 
prije nekoliko dana moja supruga je šetala s našim dvogodišnjim unukom u Zagrebu u blizini ulice Franje Račkoga gdje je bilo parkirano osobno, patrolno, policijsko vozilo. Budući da naš unučić obožava policijska vozila i ima nekoliko maketa svih vrsta, naravno da je obilazio oko parkiranog vozila i s ogromnim zanimanjem razgledavao sve detalje.
 
To je uočilo troje mladih policajaca koji su sjedili u vozilu (2 policajca i 1 policajka) i SAMO ZA NJEGA uključili su malo signalna svjetla, a na 2-3 sekunde i sirenu. Sreći mog unuka nije bilo kraja i dugo je mahao i zahvaljivao policajcima u vozilu.
 
Ne znam, nažalost, tko su bili policajci u vozilu, rado bih im zahvalio, ali ističem ovo kao izvanredno lijepu gestu i dokaz topline i empatije vaših službenika koji obavljaju inače težak i nezahvalan posao.
 
Srdačan pozdrav, s poštovanjem,
 
Željko V.
 
Šalje: Irena V.
Poslano: 21. svibnja 2019. 23:15
Prima: Policija
Predmet: Pohvala 
 
Poštovani,
 
želim pohvaliti policijsku postaju Sesvete. Vrlo su profesionalni, educirani, susretljivi, čovječni i nadasve odrađuju posao što je bolje moguće. Općenito mislim da je policija jako napredovala u posljednjih 10 godina.
 
Srdačno,
Irena V.
 
From: Ana
Sent: Tuesday, May 28, 2019 10:31 AM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala
 
Poštovani, 
Ovim putem bi htjela pohvaliti Vaše djelatnice VI policijske postaje!
Dana 21.05.2019. g sam otišla podnijeti zahtjev za izradu osobne iskaznice za dijete. Od kad sam ušla pa sve dok nisam izašla bila sam iznenađena sa sve tri djelatnice koje su tada bile u smjeni. Od ljubaznosti, stručnosti, želje za pomoći i objašnjenjem do staloženosti, mirnog tona u komunikaciji i smiješka kojeg su uputile svakoj osobi koja je bila u to vrijeme u postaji!!
Nevjerojatno je da tri žene na jednom mjestu (skučenom) mogu tako skladno raditi.

Svaka čast djelatnicama i sve pohvale!!!
 
Srdačan pozdrav, 
 
Ana
 
Šalje: Davor  P.
Poslano: 2. lipnja 2019. 14:45
Prima: Policija
Predmet: Pohvala na rad policijskog službenika
 
Poštovani,
 
ovim putem želim pohvaliti rad policijskog službenika iz policijske postaje Medveščak koji je u petak 31.5.2019. uspješno riješio neodgovorno parkiranje od strane druge osobe na lokaciji Banjavčićeva 1a.
 
Za vrijeme poziva pozorno je slušao o čemu se radi, susretljiv i profesionalan, te je brzo riješio pritužbu.
 
Svaka čast i lijepi pozdrav,
 
Davor P.
 
 
Šalje: Nevenka K.
Poslano: 6. lipnja 2019. 9:55
Prima: Policija
Predmet:  ZAHVALNOST
 
Izražavamo veliku zahvalnost  policijskim službenicima iz Policijske uprave dubrovačke i II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) na izuzetnoj profesionalnosti i korektnom ljudskom odnosu, koji se rijetko viđa, prilikom vršenja očevida prometne nesreće  koja se dogodila 2.6.2019. godine u 17.45 h iznad Dubrovnika na državnoj cesti  D8 28 dionica 4+544k
 
Nevenka i Milorad  K.
Budva  6.6.2019.
 
Šalje: Miroslav K.
Poslano: 13. lipnja 2019. 11:51
Prima: Policija
Predmet: Pohvala
 
Poštovani,
zbog pružene mi pomoći želio bih pohvaliti i zahvaliti se načelnici Sektora za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove Policijske uprave zagrebačke, koja mi je već više puta pomogla!
Posebno bih se zahvalio i pohvalio upravnu referenticu na poslovima oružja u Policijskoj upravi zagrebačkoj, Petrinjska 30 u Zagrebu, koja je pokazala veliku profesionalnost , strpljenje i neizmjernu volju da mi izađe u susret!
Ukoliko ne tražim previše lijepo Vas molim da im prenesete moje pozdrave i zahvalu.
 
S osobitim poštovanjem,  
Miroslav K.
     
From: Tea B
Sent: Wednesday, March 13, 2019 1:55 PM
To: PU zagrebačka <zagrebacka@policija.hr>
Subject: Pohvala djelatniku
 
Poštovani, ovim putem želim pohvaliti policijskog službenika II. postaje prometne policije Zagreb. Prilikom jučerašnjeg očevida bio je profesionalan, ljubazan i zahvaljujući njegovom trudu pronađen je počinitelj koji je pobjegao sa mjesta nesreće. Svaka pohvala i svaka čast na ljudskosti.
Hvala, lp.