Nogometna utakmica NK „Inter“ – NK „Rijeka“

Jučer, 31. svibnja u vremenu od 16,30 do 18,15 sati na stadionu NK „Inter“ u Zaprešiću, Ulica Vladimira Novaka, odigrala se prvenstvena nogometna utakmica između NK „Inter“ i NK „Rijeka“ kojoj je nazočilo oko 500 gledatelja (od čega oko 150 gostujućih).

Jučer, 31. svibnja u vremenu od 16,30 do 18,15 sati na stadionu NK „Inter“ u Zaprešiću, Ulica Vladimira Novaka, odigrala se prvenstvena nogometna utakmica između NK „Inter“ i NK „Rijeka“ kojoj je nazočilo oko 500 gledatelja (od čega oko 150 gostujućih). Po završetku utakmice oko 18,15 sati, na zapadnoj tribini stadiona Policijski službenici uporabili su sredstva prisile (tjelesnu snagu i gumenu palicu) nad većim brojem navijača NK „Rijeka“ zbog odbijanja zapovjedi da se maknu od zaštitne ograde, te zbog narušavanja javnog reda i mira (trganja sjedalica koje su bacali u teren) i opasnosti od utrčavanja u teren nakon što su zaštitari tvrtke koja je osiguravala događaj uhvatili jednog navijača NK „Rijeka“ koji je utrčao na teren.

Nakon završetka utakmice oko 19 sati u službene prostorije PP Zaprešić bez uporabe sredstava prisile dovedeno je 36 navijača NK „Rijeka“ zbog osnovane sumnje da su sudjelovali u izvršenju kaznenog djela krađe male vrijednosti na benzinskoj postaji u mjestu Desinec na području Jastrebarskog. Nakon provedene obrade, osobe su u koloni vozila pod pratnjom policijskih službenika prepraćene do područja PU karlovačke. Pored navedenih osoba, u službene prostorije PP Zaprešić dovedeni su navijači NK „Rijeka“, 40-godišnji muškarac zbog raspisane potrage s mjerom „uhititi“ (prepraćen u PP Ogulin) te 20-godišnji mladić zbog utrčavanja na teren (zadržan u Jedinici za zadržavanje i prepratu), a u VI. PP Zagreb doveden je 25-godišnjak zbog raspisane potrage s mjerom „priopćiti adresu“ i sumnje da je na gore spomenutoj benzinskoj postaji počinio kazneno djelo krađe male vrijednosti.


Stranica