Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti, teška tjelesna ozljeda

Policijski službenici III. policijske postaje Zagreb – Dubrava dovršili su kriminalističku obradu nad 15-godišnjim mladićem zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti i teške tjelesne ozljede na štetu policijskog službenika.

Policijski službenici III. policijske postaje Zagreb – Dubrava dovršili su kriminalističku obradu nad 15-godišnjim mladićem zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti i teške tjelesne ozljede na štetu policijskog službenika. Provedenom kriminalističkom obradom je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 15-godišnjak u nedjelju, 28. lipnja oko 2 sata u Miroševačkoj ulici ispred ugostiteljskog objekta tjelesno napao policijskog službenika koji se nalazio izvan službe, a koji se prethodno predstavio kao službena osoba te je želio spriječiti tučnjavu između više nepoznatih osoba među kojima se nalazio i osumnjičeni. U daljnjem napadu osumnjičenog su spriječila dvojica muškaraca iz društva te se on udaljio s mjesta događaja iskoristivši to što je policijski službenik pao na tlo od udarca u glavu.

Policijski službenik krenuo je svojim osobnim automobilom prema policijskoj postaji kako bi prijavio događaj. No, skupina nepoznatih muških osoba među kojima je bio i osumnjičeni 15-godišnjak tijelima je blokirala prolaz vozila nakon čega su počeli rukama i nogama udarati po automobilu. Policijski službenik istrčao je iz automobila te su nepoznati mladići krenuli trčati za njim vičući da će ga ozlijediti. Policajac je mobitelom pozvao pomoć kolega koji su ubrzo stigli na mjesto događaja.

Ozlijeđenom policijskom službeniku liječnička je pomoć pružena u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Nakon dovršene kriminalističke obrade osumnjičeni maloljetnik je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica