Nogometna utakmica NK Dinama i NK Istre

U subotu, prije početka nogometne utakmice između NK Dinamo i NK Istra u službene su prostorije dovedene 23 osobe. Od ukupnog broja dovedenih 9 ih je prekršajno obrađeno.

U subotu, 25. srpnja od 20 do 21.45 sati na stadionu Maksimir odigrana je prvenstvena nogometna utakmica I. kola HNL-a između NK Dinamo i NK Istra.
Utakmicu je pratilo oko 3 000 gledatelja.
Prije utakmice u službene su prostorije dovedene 23 osobe starosti od 18 do 33 godineOd ukupnog broja dovedenih, 14 osoba nije prekršajno odgovorno, dok su devetorica prekršajno obrađena.
Nakon prekršajne obrade osam ih je dovedeno u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do uredovnog vremena suca za prekršaje, a jedan je navijač (1975.) prijavljen redovnim putem.
Od osmorice zadržanih jedan od njih, 28-godišnjak kojem je izmjereno preko 2 promila alkohola u krvi, prekršajno je obrađen zbog posjedovanja opojne droge koju je pokušao unijeti na stadion.
Jedan 23-godišnjak prekršajno je obrađen zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava, a šestorica starosti od 19 do 33 godine zbog sudjelovanjau tučnjavi na križanju ulica Svetice i Maksimirske, neposredno prije početka utakmice.
Ostalih 14 osoba koje su dovedene zbog sumnje da su također sudjelovale u tučnjavi, pušteno je jer im nije dokazano činjenje prekršaja odnosno kažnjivih djela.
Drugih narušavanja javnog reda i mira tijekom utakmice nije bilo.
Policija će i dalje utvrđivati okolnosti navedenih počinjenih prekršaja i eventualnu odgovornost te identitet počinitelja.


Stranica