Prometna nesreća sa smrtno stradalom putnicom na motociklu

U petak, 14. kolovoza, oko 16 sati kod raskrižja Hrgovića i Horvaćanske dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala 32-godišnja putnica na motociklu.

U petak, 14. kolovoza, nešto nakon 16 sati na području Trešnjevke kod raskrižja Hrgovića i Horvaćanske dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala 32-godišnja putnica na motociklu.
Osobnim automobilom marke Toyota Yaris, zagrebačkih registracijskih oznaka upravljala je 26-godišnjakinja koja se kretala prometnom trakom za lijevo ulice Hrgovići u smjeru sjevera.
U raskrižje je ušla s namjerom skretanja u lijevo što može učiniti nakon što propusti sva vozila koja joj dolaze iz suprotnog smjera i zadržavaju prednost prolaska.
Budući to nije učinila na njezin je desni dio vozila u kočenju naletio motocikl marke Piaggio Beversly, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je prometnom trakom za ravno i desno ulice Hrgovići u smjeru juga upravljao 36-godišnjak.
Od siline naleta, motocikl se nastavio nekontrolirano kretati, stružući desnom bočnom stranom po kolniku, nakon čega se zaustavio u južnom dijelu raskrižja, dok su njegov vozač i 33-godišnja putnica s motocikla pali na kolnik.
Iako su oboje imali zaštitne kacige na glavi, vozač motocikla je lakše ozlijeđen dok je putnica od posljedica prometne nesreće, teških ozljeda, preminula u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica.
Protiv vozačice Toyote, biti će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 


Stranica