Pucanje iz vatrenog oružja

Jučer, 14. kolovoza oko 17.20 sati na području Centra 41-godišnji muškarac je pod utjecajem alkohola (2,96 g/kg) ispalio hitac iz pištolja kojeg je pronašao u kontejneru za smeće

Jučer, 14. kolovoza oko 17.20 sati na području Centra u prolazu iza Tkalčićeve ulice 41-godišnjak  pod utjecajem je alkohola (2,96 g/kg) ispalio hitac iz pištolja marke Beretta, kalibra 7,65 mm, kojeg je prethodno pronašao u kontejneru za smeće u Medvedgradskoj ulici dok je zajedno sa 56-godišnjakom koji je također zatečen u alkoholiziranom stanju (1,55 g/kg), tražio plastične boce.
Hitac je, najvjerojatnije,  ispaljen u smjeru šume odnosno dijelu gdje nema objekata ni prolaznika, pa samim time nisu bili ugroženi ljudski životi.
Nakon utvrđenih prekršaja temeljem Zakona o remećenju javnog reda i mira te Zakona o oružju policijski su službenici tijekom prekršajne obrade došli do podataka o vlasniku pištolja.
Policijski su službenici razgovarali sa 74-godišnjim vlasnikom oružja, koji stanuje na području Centra  u blizini kontejnera gdje je pronađen pištolj.
Utvrđena je njegova prekršajna odgovornost budući nije i oružje i streljivo čuvao sukladno zakonskim propisima, odnosno učinio ga je dostupnim svojoj 43-godišnjoj kćerki.
Ona je to oružje jučer u jutarnjim satima iznijela iz stana u odbacila u kontejner gdje ga je u popodnevnim satima 41-godišnjak i pronašao.
Protiv vlasnika oružja podnijet je optužni prijedlog zbog prekršaja temeljem Zakona o oružju.


Stranica