Protupravna naplata

Zbog osnovane sumnje da su za konzumaciju pića protupravno naplatili 25 000 kuna državljaninu Portugala, dovršena je kriminalistička obrada nad dvojicom muškaraca i jednom ženom.

Policijski službenici Policijske postaje Centar dovršili su kriminalističku obradu nad dvojicom hrvatskih državljana starosti 32 i 25 godina, te djevojkom starosti 27 godina zbog osnovane sumnje da su u srijedu 19. kolovoza počinili kazneno djelo protupravne naplate čime su 31-godišnjeg portugalskog državljanina oštetili za 25 000 kuna.
Oštećeni portugalski državljanin, prije četiri je dana u večernjim satima došao u noćni klub u Hebrangovoj ulici gdje su mu prišle tri djevojke s kojima je konzumirao alkoholna pića; šampanjac i tequilu. Kada je oštećeni od količine ispijenog alkohola doveden u polusvjesno stanje svo troje osumnjičenih su ga odveli u sobu gdje su mu iz hlača uzeli novčanik, izvadili kartice i obavili transakciju novca odnosno naplatili preko 17 000 kuna od navodnog duga u ukupnom iznosu od 25 000 kuna.
Odmah potom ga je 25-godišnjak udario te prisilio da telefonom nazove banku u Portugalu. U stanju u kakvom se nalazio nije razumio što mu zaposlenica banke govori te je osumnjičene zamolio da ga ostave da se malo naspava kako bi mogao riješiti ostatak duga što su mu oni dozvolili te ga odveli do separea.
Oko 2.30 sati 32-godišnjak i djevojka su probudili oštećenog i ponovno ga, zbog još ne naplaćenih 8 000 kuna odveli u prostoriju gdje se obavljaju novčane transakcije. Oštećenog ponovno prisiljavaju da nazove banku u Portugalu s čime ništa ne uspijevaju postići.
Kada je oštećeni zatražio da se o svemu obavijesti policija, osumnjičena mu iz ruke uzima slušalicu i brani daljnje pozive.
Najstariji osumnjičenik uporno pokušava obaviti daljnje transakcije novca, u čemu i djelomično uspijeva. Putem aparata i elektronske kartice oštećenog, uspijeva naplatiti od ostalog navodnog duga od oko 8 000 kuna samo dio odnosno 2 000 kuna. Za ostalih 6 000 kuna navodnog duga su oštećenom dali da potpiše određeni formular što je on iz straha i učinio.
Oštećeni se potom vraća hotel gdje je odsjeo, te o svemu obavještava policiju.
Liječnička mu je pomoć, zbog lakših ozljeda pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava.
Najstariji osumnjičenik i djevojka su na kriminalističku obradu dovedeni u petak, dok smo trećeosumnjičenog 25-godišnjaka tražili odnosno raspisali potragu s namjerom njegovog uhićenja i provođenja kriminalističke obrade. On je pronađen u subotu, pola sata nakon ponoći na radnom mjestu.
Nakon dovršenja kriminalističke obrade svo troje osumnjičenih odvedeno je u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica