Nasilničko ponašanje u obitelji, prijetnja

Policijski službenici Policijske postaje Sesvete dovršili su kriminalističku obradu nad 58-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja u obitelji i kazneno djelo prijetnja na štetu svoje 53-godišnje supruge.

Policijski službenici Policijske postaje Sesvete dovršili su kriminalističku obradu nad 58-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja u obitelji i kazneno djelo prijetnja na štetu svoje 53-godišnje supruge.
Osnovano sumnjamo da je unazad 18 godina, svoju suprugu dovodio u ponižavajući položaj, zlostavljao ju i vrijeđao te tjelesno napadao zbog čega ga je tijekom kolovoza ove godine napustila. Sredinom kolovoza, na njegov je nagovor pristala da se nađu.
Na području Sesveta gdje se u podne dovezao osobnim vozilom u koje ju je na silu uvukao, te udarajući ju i prijeteći nožem te sjekirom odvezao pored cvjećarni na Markovom polju uputio joj je i verbalne prijetnje usmrćivanjem.
Tu je supruga pokušao pobjeći iz vozila, pri čemu ju je silom zadržao te je ona, iz straha za svoj život, dozivala u pomoć.
Prolaznici su čuli zapomaganje, pomogli da se istrgne iz njegovih ruku, izvukli je iz vozila, a potom o svemu obavijestili policiju te Hitnu medicinsku pomoć, što je njega nagnalo da pobjegne.
Istoga dana, suprug je pronađen na adresi stanovanja, te je odvezen u Kliničku bolnicu Zagreb zbog pružanja liječničke pomoći.
Nakon pružene odgovarajuće liječničke pomoći, nad njime je dovršena prekršajna a potom i kriminalistička obrada te je zbog osnovana sumnje u činjenja kaznenog djela doveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.   


Stranica