Prijevara

Policijski službenici IV. policijske postaje Zagreb – Maksimir dovršili su kriminalističku obradu nad 33-godišnjom ženom zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo prijevare na štetu 74-godišnjakinje.

Policijski službenici IV. policijske postaje Zagreb – Maksimir dovršili su kriminalističku obradu nad 33-godišnjom ženom zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo prijevare na štetu 74-godišnjakinje. Provedenom kriminalističkom obradom je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 25. svibnja ove godine u jutarnjim satima došla u obiteljsku kuću u Brkljačićevoj ulici u Zagrebu, te oštećenoj 74-godišnjakinji ponudila na prodaju medicinsko pomagalo. Pošto oštećena nije imala kod sebe novac, osumnjičena je pristala otići s njom u banku, iskoristivši njeno slabo psihofizičko stanje i dezorijentiranost u prostoru. U prvoj poslovnici banke oštećena je podigla 60 tisuća kuna, a potom u drugoj banci još 3 500 eura. Novac je predala osumnjičenoj, nakon čega se ona udaljila u nepoznatom smjeru. Materijala šteta iznosi oko 85 tisuća kuna.

Nakon dovršene kriminalističke obrade osumnjičena je, uz posebno izvješće, dovedena u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica