Teška krađa

Policijski službenici VI. policijske postaje Novi Zagreb dovršili su u subotu, 26. rujna, kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe zajedno s još jednom nepoznatom muškom osobom na štetu tvrtke iz Zagreba.

Policijski službenici VI. policijske postaje Novi Zagreb dovršili su u subotu, 26. rujna, kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe zajedno s još jednom nepoznatom muškom osobom na štetu tvrtke iz Zagreba. Između 19. i 21. rujna i u vremenu od 13 do 15 sati provalio je, zajedno s nepoznatom muškom osobom u skladišni prostor oštećene tvrtke u Velikogoričkoj ulici i viličarom (kojeg je također obio) u teretni prostor mercedesa 609 utovario oko 10 paleta raznog kamenja, građevinsku mješalicu te škare za prijenos kamenih ploča. Viličar su zatim ostavili u skladištu i teretnim automobilom napustili mjesto događaja. U subotu, 26. o.m. temeljem naloga za pretragu pretražen je stan i drugih prostorije te teretni automobil na adresi stanovanja osumnjičenog. U dvorištu obiteljske kuće pronađene su četiri palete raznog kamenja i vraćene oštećenom poduzeću. Materijalna šteta iznosi oko 63 000 kuna.

Oštećena tvrtka u ovom kaznenom djelu djelomično je obeštećena. Osumnjičeni 28-godišnjak odveden je, uz posebno izvješće, u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a policijski službenici VI. PP nastavljaju rad na utvrđivanju identiteta drugoosumnjičenog NN muškarca i lokacije ostatka otuđenih predmeta.


Stranica