Prijetnja, prijevara

Policijski službenici Policijske postaje Samobor dovršili su kriminalističku obradu nad 42-godišnjim državljaninom Njemačke zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i kazneno djelo prijevare, te nad 47-godišnjom hrvatskom državljankom zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo prijevare.

Policijski službenici Policijske postaje Samobor dovršili su kriminalističku obradu nad 42-godišnjim državljaninom Njemačke zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i kazneno djelo prijevare, te nad 47-godišnjom hrvatskom državljankom  zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo prijevare oštetivši dvoje muškaraca starosti 47 i 49 godina za iznos od oko 416 000 kuna.
Osnovano sumnjamo da su osumnjičeni tijekom ožujka 2009. godine dogovarali poslovnu suradnju s oštećenima, odgovornim osobama u trgovačkom društvu .
Predstavljajući se kao konzultant inozemnog poduzeća od mlađeg je oštećenog, 19. ožujka ove godine preuzela 7 000 eura, početkom svibnja 146 000 kuna, sredinom svibnja 219 000 kuna što ukupno iznosi 356 000 kuna odnosno oko 57 000 eura.
Osumnjičena je preuzela novac sa unaprijed stvorenom namjerom da lažno prikaže činjenice da će navedeni novac preuzeti na ime provizije na realizaciju kredita koji od ožujka do danas nije realiziran.
Osumnjičena ih je cijelo vrijeme održavala u zabludi, zbog čega je krajem rujna uslijedio verbalni sukob na području Samobora, ispred kuće osumnjičenika starosti 42 godine sa 47-godišnjim oštećenikom.
Verbalni je sukob kulminirao prijetnjom, za sada nepoznatim vatrenim oružjem, na način da je osumnjičeni iz svog vozila marke Porsche Cayenne zagrebačkih registracijskih oznaka na području Sv. Nedelje uputio verbalne prijetnje te uperio vatreno oružje prema Audiu Q7 kojim je upravljao 47-godišnji oštećeni dok se pored njega nalazio 49-godišnjak.
Osumnjičeni su, nakon dovršene kriminalističke obrade, dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica