Razbojstvo

Policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojstva na štetu 30-godišnjaka. Na zagrebačkom sajmu Jakuševec 4. listopada oko 13 sati 30-godišnjak je prodavao razni alat. Prišao mu je 35-godišnjak i rekao kako će kupiti četiri izložene motorne pile ali da sada kod sebe nema novac. Predložio mu je da ga prodavač odveze automobilom do kuće po novac. Tridesetogodišnjak je pristao pa je osobnim automobilom opel astra zagrebačkih oznaka poveo osumnjičenog 35-godišnjaka i jednog nepoznatog muškarca prema Velikoj Gorici po novac.

Policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojstva na štetu 30-godišnjaka.

Na zagrebačkom sajmu Jakuševec 4. listopada oko 13 sati 30-godišnjak je prodavao razni alat. Prišao mu je 35-godišnjak i rekao kako će kupiti četiri izložene motorne pile ali da sada kod sebe nema novac. Predložio mu je da ga prodavač odveze automobilom do kuće po novac. Tridesetogodišnjak je pristao pa je osobnim automobilom opel astra zagrebačkih oznaka poveo osumnjičenog 35-godišnjaka i jednog nepoznatog muškarca prema Velikoj Gorici po novac. U mjestu Strmec Bukevski 30-godišnjak je posumnjao u namjeru osumnjičenog, te je zaustavio automobil. Nakon zaustavljanja 35-godišnjak, koji je sjedio na stražnjem sjedištu, uhvatio je rukama 30-godišnjaka i počeo stiskati. Ovaj se oslobodio i pobjegao iz automobila. Osumnjičeni je iz vozila otuđio sako i novac u iznosu od 300 kuna. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu pretraženi su stan i druge prostorije koje koristi 35-godišnjak ali otuđene stvari nisu pronađene. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.  



Stranica