Pokušaji ubojstva

Policijski službenici 6. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je dva puta počinio kazneno djelo – ubojstvo u pokušaju na štetu dviju muških osoba, 45-godišnjaka i 17-godišnjaka. Osumnjičeni je 18. listopada oko 18.45 sati na raskrižju Ulice Svetog Mateja i Hribarovog prilaza pod utjecajem alkohola, iz nepoznatog razloga nožem nasrnuo na 45-godišnjaka. Pokušao ga je ozlijediti, ali se 45-godišnjak uspio obraniti i pobjeći.

Policijski službenici 6. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je dva puta počinio kazneno djelo – ubojstvo u pokušaju na štetu dviju muških osoba, 45-godišnjaka i 17-godišnjaka.

Osumnjičeni je 18. listopada oko 18.45 sati na raskrižju Ulice Svetog Mateja i Hribarovog prilaza pod utjecajem alkohola, iz nepoznatog razloga nožem nasrnuo na 45-godišnjaka. Pokušao ga je ozlijediti, ali se 45-godišnjak uspio obraniti i pobjeći.

Petnaestak minuta kasnije osumnjičeni je u Abramovićevoj ulici također iz nepoznatog razloga nožem nasrnuo na 17-godišnjaka. Dvadesetpetogodišnjak ga je prvo udario rukom a potom zaprijetio nožem. Pokušao ga je nožem ozlijediti, ali se 17-godišnjak obranio i uspio pobjeći. Napadač ga je trčeći pokušao sustići, no nije uspio.

Nakon što su napadnuti dojavili policiji događaj, službenici su se uputili na teren. Na temelju osobnog opisa napadača, u Travnom su, u Ulici Božidara Magovca naišli na 25-godišnjaka. Površinskim pregledom osumnjičenog nađen je nož kojeg je dragovoljno predao službenicima. Iz preventivnih su razloga nad osumnjičenim uporabljena sredstva prisile (sredstva za vezivanje), te je doveden u službene prostorije policije a nakon toga u PB Sveti Ivan gdje je bio hospitaliziran do 19. listopada. Potom je nad 25-godišnjakom provedeno i dovršeno kriminalističko istraživanje nakon čega je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.



Stranica