Obavijest građanima

Na području Policijske postaje Jastrebarsko, ali i na području grada Zagreba zabilježeni su pojavni oblici kaznenih djela prijevara, koje vrši nepoznata ženska osoba, koja se predstavlja kao zdravstveni djelatnik. Prijevare vrši telefonski i zove starije osobe, koje žive same. Zatim im govori da će doći kod njih radi prodaje narukvica i ogrlica sa ljekovitim svojstvima, a potom dolazi kod njih i daje im ogrlice i narukvice za cijenu od 6000,00 kuna, nakon čega osobe uzimaju ponuđene predmete i daju sami novac ili nepoznatoj osobi daju veću količinu novca kako bi si ista sama uzela određeni iznos, a ista tom prilikom uzima sav novac.

Na području Policijske postaje Jastrebarsko, ali i na području grada Zagreba zabilježeni su pojavni oblici kaznenih djela prijevara, koje vrši nepoznata ženska osoba, koja se predstavlja kao zdravstveni djelatnik.  Prijevare vrši telefonski i zove starije osobe, koje žive same. Zatim im govori da će doći kod njih radi prodaje narukvica i ogrlica sa ljekovitim svojstvima, a potom dolazi kod njih i daje im ogrlice i narukvice za cijenu od 6000,00 kuna, nakon čega osobe uzimaju ponuđene predmete i daju sami novac ili nepoznatoj osobi daju veću količinu novca kako bi si ista sama uzela određeni iznos, a ista tom prilikom uzima sav novac.
 

Dosada je na području PP Jastrebarsko zabilježen jedan slučaj u kojemu je nepoznata osoba uzela oko 15.500,00 kuna i jedan pokušaj prijevare na navedeni način, gdje osoba nije uzela predmet niti je dala novac, dok je na području PUZ-a i PU karlovačke zabilježeno nekoliko opisanih slučajeva.

 

Osobni opis navedene ženske osobe je: tridesetogodišnjakinja, srednje tjelesne građe i visine oko 165 cm, duže crne ravne kose, većih okruglih tamnijih očiju, odjevena u tamnu jaknu i traperice, a govori književnim govorom.

Molimo građane da sve sumnjive aktivnosti prijave na broj telefona 92.

 


Stranica