Statistički pregled prometa PU zagrebačke za prethodni tjedan

U prosincu je poginula jedna osoba, dok je u prosincu 2008. poginulo pet osoba. U studenom su poginule dvije osobe, dok je u studenom 2008. poginulo sedam osoba. Tijekom 2009. poginule su 84 osobe, dok je u 2008. poginulo ukupno 113 osoba.


PN S POGINULIM OSOBAMA
– u jednoj nesreći poginula je jedna osoba.
 

            U prosincu je poginula jedna osoba, dok je u prosincu 2008. poginulo pet osoba.

            U studenom su poginule dvije osobe, dok je u studenom 2008. poginulo sedam osoba.

            Tijekom 2009. poginule su 84 osobe, dok je u 2008. poginulo ukupno 113 osoba.

 
 

AKCIJE NADZORA ZLOUPORABE OPOJNIH DROGA

            Dana 12/13. (subota/nedjelja) prosinca 2009. u noćnim i ranim jutarnjim satima na području I. i II. postaje prometne policije te PP Sesvete, Velika Gorica, Zaprešić, Jastrebarsko i Samobor provedena je akcija pojačanog nadzora zlouporabe opojnih droga.

 

Utvrđeno su utvrđena 332 prometna prekršaja od kojih izdvajamo:

  • od ukupno 24 vozača preliminarno testirana na opojne droge kod jednog (25 godina, na području PP Jastrebarsko) je testiranje bilo pozitivno (amfetamini) te je odveden na vađenje krvi i urina radi analize, dok je jedan vozač odbio provjeru,
  • 65 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, odnosno svaki peti od ukupnog broja utvrđenih prometnih prekršaja, bio je vožnja s nedopuštenom koncentracijom alkohola,
  • na trežnjenje je radi prestanka djelovanja opojnih sredstava na 12 sati smješteno 16 osoba, od kojih je 13 uhićeno i uz optužni prijedlog odvedeno nadležnom sudu.
 


Stranica