Prometna nesreća sa smrtnom posljedicom

Jučer, 14. prosinca oko 21,45 sati 33-godišnji muškarac upravljao je teretnim automobilom marke Iveco 440 zagrebačkih registracijskih oznaka koji je vukao priključno vozilo (također zagrebačkih registracijskih oznaka), a kretao se istočnim kolnikom autoceste A1, desnom prometnom trakom u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do 11 km+800 m je, zbog neprilagođene brzine kretanja i stanja na kolniku koji je bio zaleđen, izgubio nadzor nad vozilom. Došlo je do rotiranja teretnog automobila u smjeru zapada, kojom prilikom je prednjim dijelom naletio na zaštitnu metalnu ogradu. Na stražnji lijevi dio priključnog vozila naletio je svojim prednjim lijevim dijelom osobni automobil marke Audi Q7, (bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 45-godišnji muškarac. Audi se kretao desnom prometnom trakom u istom smjeru.

Jučer, 14. prosinca oko 21,45 sati 33-godišnji muškarac upravljao je teretnim automobilom marke Iveco 440 zagrebačkih registracijskih oznaka koji je vukao priključno vozilo (također zagrebačkih registracijskih oznaka), a kretao se istočnim kolnikom autoceste A1, desnom prometnom trakom u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do 11 km+800 m je, zbog neprilagođene brzine kretanja i stanja na kolniku koji je bio zaleđen, izgubio nadzor nad vozilom. Došlo je do rotiranja teretnog automobila u smjeru zapada, kojom prilikom je prednjim dijelom naletio na zaštitnu metalnu ogradu. Na stražnji lijevi dio priključnog vozila naletio je svojim prednjim lijevim dijelom osobni automobil marke Audi Q7, (bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 45-godišnji muškarac. Audi se kretao desnom prometnom trakom u istom smjeru.

Zbog siline naleta osobni je automobil sletio na meki teren s istočne strane navedenog kolnika.

U prometnoj nesreći smrtno su stradali vozač osobnog automobila i 43-godišnji suputnik, dok je 40-godišnja suputnica teško ozlijeđena.

Liječnička joj je pomoć pružena u KBC Zagreb dok je vozač teretnog automobila u prometnoj nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede. Liječnička mu je pomoć pružena u KB Sestara milosrdnica, a promet u smjeru sjeveroistoka bio je zaustavljen u vremenu od 21,58 do 3,46 sati.



Stranica