Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Policijski službenici IV. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 14 i 15 godina zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i uništenja ili oštećenja tuđe stvari na štetu 50-godišnjeg muškarca.

Policijski službenici IV. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 14 i 15 godina zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom  i uništenja ili oštećenja tuđe stvari na štetu 50-godišnjeg muškarca.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni mladići 22. rujna ove godine oko 19.15 sati iz napuštenih prostorija tvornice u Božidarevićevoj ulici u Zagrebu uzeli kanistar, u kojem se nalazila lakozapaljiva tekućina. Svemu je prethodio dogovor između dvojice osumnjičenih mladića da zapale neodređeno vozilo. Nakon što su uzeli lakozapaljivu tekućinu, biciklima su se udaljili u Filipovićevu ulicu, gdje su bez ikakvog povoda i razloga lakozapaljivom tekućinom polili parkirani automobil mercedes 200D zagrebačkih registracijskih oznaka, vlasništvo 50-godišnjaka. Potom su polili i asfalt ispod automobila i upaljačem zapalili tekućinu, te tako izazvali požar na automobilu, koji je većim dijelom izgorio. Nakon toga su se udaljili u obližnju ulici, a nakon 10-ak minuta se vratili na mjesto događaja, gdje su mobitelima snimali dolazak vatrogasnih vozila i gašenje požara.

Širenje požara na vozila koja su bila parkirana u blizini mjesta događaja brzom reakcijom spriječili su policijski službenici, koji su u kratkom vremenu pronašli vlasnike automobila kako bi premjestili vozila.

Materijalna šteta prouzročena ovim kaznenim djelom iznosi oko 3 tisuće kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih maloljetnika policijski službenici podnijeli su redovnim putem kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu.



Stranica