Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti

U nedjelju, 27. prosinca oko 17.30 sati policijski su se službenici odazvali na intervenciju u mjestu Pisarovina, Jamnička Gorica, gdje se u obiteljskoj kući u vlasništvu hrvatskog državljanina (1952.) nalazio nepoznati mladić (1985.) krvave i poderane odjeće. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je navedeni 57-godišnjak mladića našao kako leži na zemlji nedaleko kuće. Mladić je pod utjecajem alkohola (0.96 g/kg) za vrijeme razgovora vrijeđao policijske službenike.

U nedjelju, 27. prosinca oko 17.30 sati policijski su se službenici odazvali na intervenciju u mjestu Pisarovina, Jamnička Gorica, gdje se u obiteljskoj kući u vlasništvu hrvatskog državljanina (1952.) nalazio nepoznati mladić (1985.) krvave i poderane odjeće.

Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je navedeni 57-godišnjak mladića našao kako leži na zemlji nedaleko kuće. Mladić je pod utjecajem alkohola (0.96 g/kg) za vrijeme razgovora vrijeđao policijske službenike. U jednom je trenutku mladić ustao i rukama za prsa uhvatio jednog od dvojice policijskog službenika, te ga na taj način spriječio u obavljanju službene dužnosti. Policijski su službenici potom nad njim uporabili tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje kako bi spriječili daljnji napad i pružanje otpora. Liječnička mu je pomoć pružena u KB Sestara milosrdnica, gdje je utvrđeno da je lakše ozljeđen, a koje ozlijede su nastala prije uporabe sredstava prisile. Protiv mladića je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.


Stranica