Samoranjavanje i oštećenja uzrokovana pirotehnikom

Prvog dana nove godine u 3 sata ujutro, na području Pisarovine, prilikom pucanja rakete iz plinskog pištolja 56-godišnjak se teško ozlijedio .

Prvog dana nove godine u 3 sata ujutro, na području Pisarovine, Donja Kupčina, prilikom pucanja rakete iz plinskog pištolja 56-godišnjak se teško ozlijedio zbog čega mu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica.
Oko 19.30 sati prošle godine, na području Velike Gorice, u Ulici Slavka Kolara, zavjesu na lođi stana u vlasništvu 56-godišnjaka najvjerojatnije je zapalila raketa. Vlasnik je odmah skinuo zapaljenu zavjesu i pri tome se lakše ozlijedio zbog čega mu je liječnička pomoć pružena u Domu zdravlja Velika Gorica.  
U isto vrijeme, na području Trešnjevke u Ulici Grge Novaka nepoznata je osoba ispalila hitac iz za sada neutvrđenog vatrenog oružja, pri čemu je ispaljeno zrno ušlo u stan na 3. katu.
Zrno je u svojoj putanji probilo duplo staklo na balkonskim vratima, strop dnevnog boravka, zid nasuprot balkona, nakon čega je palo na tlo.
Tijekom ovog događaja u stanu vlasništvo 66-godišnjakinje nije došlo do ugrožavanja života stanara jer u to vrijeme nisu bili u stanu.
Pola sata kasnije, u 20 sati na području Trnja, u Brijunskoj ulici u spavaću je sobu 73-godišnjaka doletio drveni štap sa dijelovima papira, ostatak ispaljene rakete.  Budući je prozor tada bio otvoren staklo nije oštećeno, iako je dio ispaljene rakete u sobu uletio kroz spuštene rolete koje su tom prilikom oštećene.
U prvom satu nakon ponoći, u Ulici Lavoslava Ružićke, najvjerojatnije uzrokovano ispaljenom raketom nepoznate osobe,  na balkonu stana na trećem katu izgorjela je roleta, drveni okvir balkonskih vrata te drvena balkonska ograda. Vlasnik stana starosti 61- godinu u vrijeme zapaljenja stvari na balkonu sa sinom je sjedio u dnevnom boravku i požar uočio nakon što mu je pokucano na vrata stana.
Na području Dubrave u Ulici IV Luka, najvjerojatnije prilikom pada pirotehničkog sredstva, zapalile su se stvari na potkrovnom balkonu obiteljske kuće.
Osim gore navedenih događaja na području PU zagrebačke od pirotehničkih sredstava oštećena su dva osobna automobila i to pola sata nakon ponoći na krov BMW-a je s željezničkog nadvožnjaka bačena petarda koja je oštetila lim krova, a u 1 sat je petarda bačena na Opel Vectru parkiranu u Kolodvorskoj ulici u Dugom Selu zbog čega je razbijeno zadnje staklo.


Stranica