Zloporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/obrade/droga11.2.10/droga_11.2_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU Zagrebačke su jučer, 10 veljače, dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom 29-godišnjih muškaraca kojom prigodom je zaplijenjeno ukupno 93,27 grama droge kokain te je oduzeto ukupno 8550 kuna za koje se sumnja da su pribavljeni preprodajom droge.

U ponedjeljak, 8. veljače,  u večernjim satima, na području Trnja uhićen je 29-godišnjak kod kojega je pronađena manja količina kokaina. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je pronađenu drogu kupio od drugog 29–godišnjaka, koji je uhićen nešto kasnije.

U utorak, 9. ovog mjeseca provedena je na Trnju pretraga stana u kojem drugi 29-godišnjak osumnjičeni za preprodaju kokaina neprijavljeno stanuje. Pronađeno je 8550 kuna za koje postoji osnovana sumnja da su pribavljenim preprodajom droge. Također je, u sklopu kriminalističkog istraživanja, utvrđeno da osumnjičeni 29-godišnjak skriva drogu u smetlarniku stambene zgrade u odvodima za cijevi gdje je pronađeno 92,47 grama droge kokain.

Dvadesetdevetogodišnjak, osumnjičen za preprodaju droge kokain, je uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog preprodaje droge, dok je protiv drugog 29-godišnjaka podnijeta kaznena prijava zbog neovlaštenog posjedovanja droge te je pušten da se brani sa slobode.

Oba osumnjičenika su do sada evidentirani zbog zloporabe opojnih droga.

Vrijednost  zaplijenjene droge u uličnoj preprodaji dostigla bi cijenu od oko 45.000,00 kuna.



Stranica