Krim istraživanje: Razriješena 22 razbojstva

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta PUZ-a dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom i dvojicom 33-godišnjaka zbog osnovane sumnje da su počinili ukupno 22 razbojstva na štetu sportskih kladionica i jedne fizičke osobe.

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta PUZ-a dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom i dvojicom 33-godišnjaka zbog osnovane sumnje da su počinili ukupno 22 razbojstva na štetu sportskih kladionica i jedne fizičke osobe.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak sam počinio 18 razbojstava u sportskim kladionicama na području Črnomerca, Peščenice, Novog Zagreba…, dok je ostala kaznena djela počinio zajedno s drugo i treće osumnjičenim, također na području Zagreba.

Kaznena djela počinili su na način da su osobnim automobilom dolazili u blizinu sportskih kladionica ili bi osumnjičeni 44-godišnjak dolazio do kladionica i, uz prijetnju pištoljem, od zaposlenica otuđivao novac.

Osim razbojstava u kladionicama prvosumnjičeni je zajedeno s nepoznatom osobom 28. listopada 2009. u Bužanovoj ulici počinio razbojstvo u stanu nad 86-godišnjakinjom i nad njezinom 55-godišnjom njegovateljicom. Osumnjičeni je s nepoznatom osobom došao na adresu stanovanja 86-godišnjakinje i, uz prijetnju pištoljem, tražio novac, te ju zajedno s njegovateljicom zaključao u kupaonicu.   

Sva kaznena djela počinjena su u razdoblju od 23. listopada 2009. do 1. veljače 2010.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, odnosno policijskih izvida, policijski službenici došli su do saznanja da osumnjičeni 44- godišnjak neprijavljeno boravi u obiteljskoj kući na području Trešnjevke. S obzirom da se radi o višestrukom počinitelju kaznenih djela, za kojeg se pretpostavljalo da je sklon pružanju otpora i možebitno je naoružan, u utorak 02. ožujka u ranim jutarnjim satima, osim policijskih službenika Sektora kriminalističke policije s ciljem uhićenja, a sukladno ranije sačinjenom planu pristupili su i službenici Interventne jedinice policije. Nakon što na spomenutoj adresi nitko nije otvarao vrata na kucanje, ni na zapovijed „otvori policija“, policijski službenici nasilno su ušli u stan, te su uporabili sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje)  nad 44-godišnjim osumnjičenikom,  nad 30-godišnjom ženom i 30-godišnjim muškarcem koji su se zatekli u kući.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 44-godišnjak je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, drugoosumnjičeni 33-godišnjak se od ranije nalazi u zatvoru u Zagrebu dok je trećeosumnjičeni za kojim se tragalo pronađen 3. ožujka te će nakon kriminalističkog istraživanja biti odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

 
 
 
 


Stranica