Teške krađe, pomaganje u teškim krađama

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 26 i 35 godina zbog osnovane sumnje da je 26-godišnjak počinio dva kaznena djela teških krađa, a 35-godišnjak kazneno djelo pomaganja u teškim krađama. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni 26-godišnjak 25

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 26 i 35 godina zbog osnovane sumnje da je 26-godišnjak počinio dva kaznena djela teških krađa, a 35-godišnjak kazneno djelo pomaganja u teškim krađama. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni 26-godišnjak 25. ožujka i 10. travnja 2009. godine na području Dugog Sela i Trešnjevke s parkirališta otuđio osobne automobile marke Volkswagen Golf i Seat Ibiza, oba zagrebačkih registracijskih oznaka. Drugoosumnjičeni 35-godišnjak mu je pomagao na način da je „čuvao stražu“ i pazio da ne naiđu policijski službenici.

Materijalna šteta iznosi 145.000,00 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnijeto posebno izvješće mjerodavnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Stranica