Akcija "Zaštita pješaka"

U ožujku je poginulo osam osoba, dok su u cijelom ožujku 2009. poginule tri osobe. Tijekom 2010. poginula je 21 osoba, dok je u prva tri mjeseca 2009. poginulo ukupno 14 osoba.

 

PN S POGINULIM OSOBAMA – u jednoj nesreći poginule su dvije osobe i to dva pješaka.

U ožujku je poginulo osam osoba, dok su u cijelom ožujku 2009. poginule tri osobe.
Tijekom 2010. poginula je 21 osoba, dok je u prva tri mjeseca 2009. poginulo ukupno 14 osoba.

 
 
 
 
                                               Akcija „Zaštita pješaka“
 
 

U petak 26. veljače 2010. na području PU zagrebačke provedena je akcija „Zaštita pješaka“ u okviru koje je izvršen pojačani nadzor prekršaja pješaka i prekršaja vozača koji nisu poštovali obveze prema pješacima.
Utvrđeno je ukupno 759 prometnih prekršaja od kojih izdvajamo:

 
  • 121 prekršaj pješaka,
  • 73 prekršaja vozača koji nisu poštivali obveze prema pješacima.
 

Najčešći prekršaji pješaka su nekorištenje obilježenog pješačkog prijelaza i prijelaz na crveno svjetlo, dok je kod vozača najčešći prekršaj nepropuštanje pješaka.

Pješaci su, a osobito pješaci starije životne dobi, jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu. Stoga, kroz represivne i preventivne aktivnosti nastojimo utjecati na povećanje njihove sigurnosti i to kako aktivnostima prema vozačima, tako i aktivnostima prema pješacima.

Pozivamo pješake da kolnik prelaze isključivo po obilježenom pješačkom prijelazu, a vozače da poštuju važeće propise te osobito da brzinu kretanja prilagode uvjetima u prometu na cesti.

 


Stranica