Priopćenje

Slika PU_ZG/slike/puz/ban.jpg

Foto: PU zagrebačka

RADNI SASTANAK NA TEMU VIJEĆA ZA PREVENCIJU GRADA ZAGREBA POLICIJSKE UPRAVE ZAGREBAČKE I GRADA ZAGREBA

Danas, 13. travnja 2010. godine u prostorijama Policije uprave zagrebačke, dogovoren je datum održavanja prve, ujedno i konstituirajuće sjednice Vijeća za prevenciju Grada Zagreba, koja će biti svečano upriličena 22. travnja 2010. godine. Domaćin, načelnik Policijske uprave zagrebačke Tomislav Buterin, zajedno sa zamjenikom Mihaelom Vargom u prostorijama PU zagrebačke upoznali su gradonačelnika Milana Bandića i njegove najbliže suradnike, zamjenicu Jelenu Pavičić Vukičević, pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo i obrazovanje Zvonimira Šostara, pročelnika Stručne službe gradonačelnika g. Vidoja Buluma i pročelnika Ureda gradonačelnika g. Miru Lacu, sa stanjem sigurnosti našega grada, koje je ocijenjeno dobrim.

Upravo je stanje sigurnosti i kvaliteta životnog okoliša, složili su se u razmišljanju svi prisutni, ono u što vrijedi uložiti trud i koordinirati angažman svih subjekata u društvu.

Temeljem inicijative PU zagrebačke i podrške Grada Zagreba, s ciljem da se poboljša međusobna suradnja svih koji mogu doprinijeti poboljšanju stanja sigurnosti a samim time i kvalitete življenja u metropoli, 22. travnja ove godine održat će se svečana konstituirajuća sjednica VIJEĆA ZA PREVENCIJU GRADA ZAGREBA, kojom će predsjedati gradonačelnik Milan Bandić.

Tim će „korakom“ grad Zagreb biti prvi tako veliki grad u Evropi koji će kroz rad budućeg Vijeća za prevenciju grada Zagreba koordinirati radom svih subjekata od kojih svako od njih predstavlja određeni „organ“ našega grada potrebnim kako bi Zagreb kvalitetno živio.

Na kraju radnog sastanka načelnik Policijske uprave zagrebačke Tomislav Buterin i gradonačelnik Milan Bandić složili su se u razmišljanjima da ubuduće intenziviraju upravo ovakve radne sastanke korisne za učinkovitu razmjenu informacija i prepoznavanje mogućih problema u fazi kada se još uvijek na njih može preventivno djelovati. Time bi se na minimum svela mogućnost ugrožavanja stanja sigurnosti i opasnost narušavanja kvalitete življenja naših građana.


Stranica