Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i uporaba sredstava prisile

U subotu, 24. travnja, u dva je navrata, u ugostiteljskom objektu na Samoborskoj na zahtjev konobarice intervenirala policija zbog narušavanja javnog reda i mira od strane alkoholiziranog gosta.

U subotu,  24. travnja, u dva je navrata, u ugostiteljskom objektu na Samoborskoj na zahtjev konobarice intervenirala policija.
Vidno alkoholizirani gost starosti 49 godina, na terasi ugostiteljskog objekta galamio je i vrijeđao goste čime je narušavao javni red i mir, te počinio prekršaj.
Na njegovo je ponašanje u 15 sati reagirala vlasnica starosti 53 godine te zatražila pomoć policije. Policijski službenik koji se odazvao na traženo zbog narušavanja javnog reda i mira, prekršitelju je izdao zapovijed da prestane s takvim ponašanjem.
S mjesta događaja policijski je službenik otišao tek nakon što je utvrdio prekršaj te nakon što je alkoholizirani gost napustio ugostiteljski objekt .
Međutim 4 sata nakon pružene prve intervencije, vlasnica ponovno traži pomoć policije zbog istog gosta i istog njegovog ponašanja.
Isti policijski službenik dolazi ponovno u isti ugostiteljski objekt i po njegovu ulasku u prostor alkoholizirani mu prekršitelj  upućuje uvrede uz riječi omalovažavanja.
Iako je dovoljno puta upozoren  i izdana mu je zapovijed da prestane s kažnjivim ponašanjem nakon što se o sve njih oglušio policijski ga je službenik izveo van objekta držeći ga za ruku odnosno uporabljajući sredstva prisile.
Vidno alkoholizirani gost otvorenim dlanovima obiju ruku tada, van objekta, nasrće na policijskog službenika i udara ga u predjelu prsa i ramena s namjerom da ga spriječi u obavljanju službene dužnosti, te zbog stanja u kojem se nalazio  gubi ravnotežu i pada na tlo.
Zbog pada i alkoholiziranosti liječnička pomoć pružena mu je Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica gdje je utvrđeno da se lakše  ozlijedio, nakon čega je prevezen u Psihijatrijsku bolnicu Sveti Ivan.
Na mjestu događaja obavljen je očevid, provedeni su razgovori s očevicima a nakon otrježnjenja gosta i s njime će biti obavljen razgovor kako bi se utvrdile točne okolnosti ovoga događaja i donijela odluka o odgovarajućoj kaznenoj prijavi.


Stranica