Neovlašteno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari i prijetnja

Policijski službenici 5. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari i kazneno djelo prijetnje na štetu 32-godišnjaka.

Policijski službenici 5. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari i kazneno djelo prijetnje na štetu 32-godišnjaka. Osumnjičeni se 2. svibnja oko 3 sata u disko klubu na Ribnjaku u vidno alkoholiziranom stanju verbalno sukobio s vlasnikom kluba, zaprijetivši mu smrću. Vlasnik mu je rekao da napusti klub, što je osumnjičeni i učinio, nakon čega je otišao na adresu stanovanja.
 
Događaj je ispričao ocu a zatim su se zajedno taksijem uputili prema navedenom klubu. Osumnjičeni je sa sobom uzeo pištolj i nož. Kada su došli ispred kluba vlasnik je uočio naoružanog 32-godišnjaka kako izlazi iz taksija. Iz straha za život prema vozilu je bacio bocu koju je držao u ruci. Nakon toga se osumnjičeni s ocem taksijem udaljio s mjesta događaja. Vlasnik je slučaj prijavio policiji, a policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu pretražili stan u Medulićevoj ulici u kojem osumnjičeni stanuje. Pronađen je pištolj kojeg 34-godišnjak neovlašteno posjeduje, bomba M75 i preklopni nož.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica