„ZAGREB PRIDE“ 2010. godine

S Trga žrtava fašizma u 15 je sati oko 500 okupljenih sudionika „Zagreb pride“ krenulo je Ulicom Račkog, preko Trga hrvatskih velikana, Jurišićevom , Trgom bana Josipa Jelačića, kroz Gajevu te Teslinu do Trga Nikole Šubića Zrinjskog. Prilikom kretanja povorke dogovorenom trasom, u blizini raskrižja Gajeve i Bogovićeve u 15,35 minuta zbog protupravnog je ponašanja u policijsku postaju na Centru dovedeno ukupno troje prekršitelja, od kojih je dvoje maloljetno.

S Trga žrtava fašizma u 15 je sati oko 500 okupljenih sudionika „Zagreb pride“ krenulo je Ulicom Račkog, preko Trga hrvatskih velikana, Jurišićevom , Trgom bana Josipa Jelačića, kroz Gajevu te Teslinu do Trga Nikole Šubića Zrinjskog.
Na sjevernoj strani Trga bana Josipa Jelačića u 15,20 sati, vrijeme kada su na Trg stigli sudionici „Zagreb pride“ okupilo se i 80-tak sudionika prosvjeda naziva „protiv gay parade“.
Prilikom kretanja povorke dogovorenom trasom, u blizini raskrižja Gajeve i Bogovićeve u 15,35 minuta zbog protupravnog je ponašanja u policijsku postaju na Centru dovedeno ukupno troje prekršitelja, od kojih je dvoje maloljetno.
Svo troje je na prekršajnu obradu dovedeno uz uporabu sredstava prisile.
 Maloljetnik starosti 17 godina u trenutku dok je povorka bila u Gajevoj pokušao je na sudionike povorke baciti pepeljaru, odbio je postupiti po naredbi policijskog službenika da se legitimira te se pokušao udaljiti s mjesta događaja u čemu ga je, uz uporabu sredstava prisile, spriječio policijski službenik Interventne jedinice policije.
Drugi maloljetnik starosti također 17 godina, uz uporabu je sredstava prisile, doveden zbog vrijeđanja odnosno zbog prekršaja opisanog u čl. 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Mladić starosti 21 godinu, u policijsku postaju u Centru doveden je zbog vrijeđanja policijskih službenika, te pokušaja da se udalji s mjesta događaja, također uz uporabu sredstava prisile.
Slijede prekršajne obrade nad svom trojicom mladića.


Stranica