Krim istraživanje: zloporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/obrade/25_06_2010_heroin/25_06_S_5_front.jpg

Jučer, 24. lipnja policijski su službenici Odjela kriminaliteta droga proveli kriminalističko istraživanje nad tridesetšestogodišnjim muškarcem. U istraživanju zaplijenjeno je ukupno 28 grama heroina i 2 grama marihuane, 38 tableta lijeka „Heptanon“ i 100 komada pištoljskog streljiva cal.7,65 mm.

U četvrtak, 24. lipnja u popodnevnim satima, na području  Susedgrada, policijski su službenici Odjela kriminaliteta droga uhitili  tridesetšestogodišnjeg muškarca zbog sumnje da preprodaje heroin.

Istog dana pretražen je stan u kojem uhićeni prebiva i gdje je pronađen: jedan PVC paketić ispunjen s oko 0,4 grama marihuane, komad PVC folije unutar kojega se nalazilo oko 1,6 grama marihuane i jedan staniolski paketić ispunjen sa 36 komada tableta lijeka „Heptanon“. Pronađena je i PVC vrećica unutar koje se nalazila druga PVC vrećica ispunjena s oko 12 grama heroina i jedna PVC vrećica oblijepljena selotejpom i ispunjena s oko 16 grama, također, heroina. Pronađeno je i deset tisuća kuna u gotovom novcu i jedna digitalna vaga na kojoj su bili tragovi vaganja heroina.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je tridesetšestogodišnji muškarac nabavljao veće količine  heroina koji je  skrivao i prepakiravao u stanu gdje prebiva nakon čega je vršio daljnju preprodaju na ilegalnom tržištu.

Tridestšestogodišnji muškarac je do sada u pet  navrata prijavljivan zbog posjedovanja droge, jednom zbog preprodaje droge, te zbog više kaznenih djela s elementima nasilničkog ponašanja i imovinskog kriminaliteta.
 
Isti je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, jučer, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na 11 000 kuna.

 



Stranica