Zloporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/obrade/droga 9.8.2010/1_m.jpg

Foto:
PU zagrebačka

Jučer, 08. kolovoza policijski službenici PNUSKOKA Uprave kriminalističke policije i PU zagrebačke, Odjela kriminaliteta droga dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje i uhitili 3 hrvatska državljana (36, 49 i 51) zbog osnovane sumnje da su preprodavali kokain ilegalnom tržištu. Zaplijenjeno je ukupno 543 grama kokaina, manja količina marihuane, 13 800 kuna , 3 790 eura, vaga i  metalna konstrukcija s kalupom za prešanje kokaina.

Dvojica osumnjičenika (36,49) uhićeni su 6. kolovoza u popodnevnim satima u istočnom dijelu Zagreba pri preprodaji 507 grama kokaina. Kod uhićenja je 36-godišnji osumnjičenik odbio zapovijed policijskih službenika i pokušao pobjeći, na što je policijski službenik radi upozorenja ispalio dva hitca u zrak i uhitio osumnjičenog.

Istog je dana zbog pomaganja u preprodaji kokaina u svojoj obiteljskoj kući na području Markuševca uhićena 51-godišnja osumnjičenica.

Osumnjičenici (36,49) su uz kaznenu prijavu 8. kolovoza dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog osnovane sumnje da su preprodavali kokain, dok je 51-godišnja hrvatska državljanka prijavljena zbog pomaganja u preprodaji, te je puštena da se brani sa slobode. 

Kokain je bio namijenjen preprodaji na zagrebačkom ilegalnom tržištu, a njezina vrijednost u uličnoj preprodaji dostigla bi cijenu veću od 200 000 kuna.



Stranica