Priopćenje za javnost

Slika PU_ZG/slike/obrade/nakit-16.8/1_m.jpg

Foto
: PU zagrebačka

Policijski su službenici PU Zagrebačke Odjela općeg kriminaliteta u suradnji s policijskim službenicima 5. PP Zagreb, 14., 15. i 16. kolovoza proveli kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva opisano u čl. 218. st. 2. KZ – a. Policijski su službenici također proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom, 20-godišnjakom, 32-godišnjakom i 21-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo pomaganja u izvršenju kaznenog djela razbojništva iz čl. 218 st. 2. KZ – a u svezi sa čl. 38. KZ –a, te su svi osim 21-godišnjakinje odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Protiv 21-godišnjakinje kaznena prijava biti će podnijeta redovnim putem.


Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je 27- godišnjak 14. kolovoza u Vlaškoj ulici, uz prijetnju vatrenim oružjem, počinio razbojništvo u zlatarnici u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Zagrebu i otuđio veću količinu nakita i satova. Nakon toga je dio nakita zajedno s 18-godišnjakom preprodao NN osobama, a dobiveni novac su međusobno podijelili.

Također je utvrđeno da su braća 18 godišnjeg osumnjičenika, 20-godišnjak i 32- odišnjak, kao i djevojka počinitelja nakon počinjenog razbojništva pomagali na način da su skrivali predmete kaznenog djela, novac i oružje. 

Provedenim pretragama na četiri adrese u gradu Zagrebu te pretragom osobnog automobila policijski službenici pronašli su oko 3,9 kg otuđenog nakita, satove, sredstvo izvršenja – pištolj sa streljivom, sredstva maskiranja (kiruršku masku, rukavice i kapu), odjevne predmete, novčana sredstva pribavljena preprodajom djela otuđenog zlatnog nakita, u iznosu 9.700€ i 21.000,00 kuna, vagu, videokazetu video nadzora zlatarnice i ključ ulaznih vrata zlatarnice.

Pričinjena materijalna šteta još uvijek nije točno utvrđena, a cijeni se do 3 milijuna kuna.
 
 


Stranica