Kriminalističko istraživanje-Zloporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/puz/heroin M-18.9.2010.jpg

Foto: zapljenjeni heroin

U petak, 17. rujna,  policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU Zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 2 muškarca starosti 43 i 44 godine, kojom prigodom je zaplijenjeno 183,80 grama heroina.

Dan ranije, u četvrtak poslijepodne, uhićeni su na području Medveščaka, zbog sumnje da se bave preprodajom heroina. Utvrđeno je da za 43-godišnjim osumnjičenikom Županijski sud u Vukovaru raspisao potragu radi izbjegavanja izdržavanja kazne zatvora. Izvršenom pretragom stana koji je unajmio osumnjičeni 43-godišnjak pronađeno je ukupno 183,80 grama heroina te digitalna vaga. Dio ukupne mase (98 grama) pripadao je 44-godišnjem osumnjičeniku koji je heroin, neposredno prije uhićenja, donio u stan radi isporuke 43-godišnjaku.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 44-godišnjak, na za sada neutvrđen način, nabavljao veće količine heroina i taj isti heroin isporučivao 43-godišnjaku koji bi ga dalje preprodavao na ilegalnom tržištu.

Vrijednost  zaplijenjene droge cijeni se na 40 000 kuna, dok bi u uličnoj preprodaji dostigla i znatno viši iznos.

Oba osumnjičenika su od ranije evidentirana zbog preprodaje droge.

43-godišnjak je 16. rujna, radi potrage Županijskog suda u Vukovaru priveden u zatvor u Zagrebu, dok je 44-godišnji osumnjičenik, jučer, 17. ovog mjeseca, uz kaznenu prijavu, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog preprodaje droga.


 
 


Stranica