Trovanje sa smrtnim posljedicama u Susedgradu

Jučer, 18. rujna oko 12.50 sati u Susedgradu, Priobalna, u podzemnoj prostoriji koja služi kao garderoba i skladište unutar poslovne zgrade poduzeća sa sjedištem u Zagrebu, iz zasad neutvrđenog razloga došlo je do trovanja nepoznatom vrstom plina dvojice zaposlenika poduzeća. Do sada prikupljanim saznanjima doznato je da su se dvojica zaposlenika, po završetku radnog vremena, otišla presvući u garderobi i srušili na pod, a nakon njih je ušao i treći 35-godišnji zaposlenik koji je pokušao izvući jednog kolegu van prostorije, ali je osjetio slabost i vrtoglavicu te je izašao van i pozvao policiju. Liječnička je pomoć pružena 35-godišnjaku u KB Sestara milosrdnica, gdje je zadržan na liječenju dok je od strane liječnika potvrđena smrt dvojice muškaraca u garderobi. Prilikom postupanja dvoje policijskih službenika je također osjetilo vrtoglavicu i slabost te su prevezeni u KB Sestara milosrdnica gdje im je pružena liječnička pomoć. Na mjesto događaja izašli su radnici Gradske plinare Zagreb te eliminirali mogućnost trovanja plinom, metanom ili ugljičnim monoksidom. Na mjesto događaja izašle su i sve druge nadležne službe (Zavod za javno zdravstvo, Zavod za toksikologiju, Centar za kriminalistička vještačenja, inspektor zaštite na radu i drugi). Očevid će biti obavljen kad se steknu sigurni uvjeti.

Jučer, 18. rujna oko 12.50 sati u Susedgradu, Priobalna, u podzemnoj prostoriji koja služi kao garderoba i skladište unutar poslovne zgrade poduzeća sa sjedištem u Zagrebu, iz zasad neutvrđenog razloga došlo je do trovanja nepoznatom vrstom plina dvojice zaposlenika poduzeća.

Do sada prikupljanim saznanjima doznato je da su se dvojica zaposlenika, po završetku radnog vremena, otišla presvući u garderobi i srušili na pod, a nakon njih je ušao i treći 35-godišnji zaposlenik koji je pokušao izvući jednog kolegu van prostorije, ali je osjetio slabost i vrtoglavicu te je izašao van i pozvao policiju.

Liječnička je pomoć pružena 35-godišnjaku u KB Sestara milosrdnica, gdje je zadržan na liječenju dok je od strane liječnika potvrđena smrt dvojice muškaraca u garderobi. Prilikom postupanja dvoje policijskih službenika je također osjetilo vrtoglavicu i slabost te su prevezeni u KB Sestara milosrdnica gdje im je pružena liječnička pomoć.  

Na mjesto događaja izašli su radnici Gradske plinare Zagreb te eliminirali mogućnost trovanja plinom, metanom ili ugljičnim monoksidom. Na mjesto događaja izašle su i sve druge nadležne službe (Zavod za javno zdravstvo, Zavod za toksikologiju, Centar za kriminalistička vještačenja, inspektor zaštite na radu i drugi). Očevid će biti obavljen kad se steknu sigurni uvjeti.  



Stranica