Kriminalističko istraživanje-Krivotvorenje isprava i prijevara u gospodarskom poslovanju u pokušaju

Policijski službenici 1. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim i 54-godišnjim muškarcima zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela krivotvorenje isprava i prijevara u gospodarstvu u pokušaju na štetu trgovačkih društava sa sjedištima u Zagrebu i u Komendi (R. Slovenija). Osumnjičeni su temeljem ranijeg dogovora izradili bankovnu garanciju i ugovor o izdavanju bezuvjetne garancije lažno prikazujući da je isto izdano od strane banke sa sjedištem u Zagrebu. Lažnim prikazivanjem činjenica, uporabom nenaplative bankovne garancije kao instrumenta osiguranja plaćanja i ništavog ugovora o poslovnoj tehničkoj suradnji, doveli su u zabludu odgovorne osobe u navedenim trgovačkim društvima i pokušali ostvariti protupravnu imovinsku korist. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Policijski službenici 1. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim i 54-godišnjim muškarcima zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela krivotvorenje isprava i prijevara u gospodarstvu u pokušaju na štetu trgovačkih društava sa sjedištima u Zagrebu i u Komendi (R. Slovenija).

Osumnjičeni su temeljem ranijeg dogovora izradili bankovnu garanciju i ugovor o izdavanju bezuvjetne garancije lažno prikazujući da je isto izdano od strane banke sa sjedištem u Zagrebu. Lažnim prikazivanjem činjenica, uporabom nenaplative bankovne garancije kao instrumenta osiguranja plaćanja i ništavog ugovora o poslovnoj tehničkoj suradnji, doveli su u zabludu odgovorne osobe u navedenim trgovačkim društvima i pokušali ostvariti protupravnu imovinsku korist.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.  



Stranica