Kriminalističko istraživanje - teške krađe provaljivanjem u domove

 Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom i 46-godišnjakom zbog osnovane da su provalili u ukupno 7 stanova i kuća fizičkih osoba. Osumnjičeni su provalili u 2 stana ništa ne otuđivši. Od 7 navedenih kaznenih djela osumnjičeni su 5 počinili zajedno. Osumnjičeni su u razdoblju od 6. rujna do 11. studenog 2010. na području Zagreba provaljivali u navedene kuće i stanove. U nekoliko slučajeva provalili su u kuće i stanove dok su se u njima nalazili vlasnici. Kada bi ih vlasnici zatekli predstavili bi se kao policijski službenici, a potom pobjegli u nepoznatom smjeru. Iz provaljenih objekata otuđili su prijenosna računala, mobitele, digitalne fotoaparate, nakit, novac, suvenire, obuću, alkoholna pića i osobne dokumente. Dio otuđenih predmeta su prodali, a ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 96 500 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz posebno izvješće odvedeni u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom i 46-godišnjakom zbog osnovane da su provalili u ukupno 7 stanova i kuća fizičkih osoba. Osumnjičeni su provalili u 2 stana ništa ne otuđivši. Od 7 navedenih kaznenih djela osumnjičeni su 5 počinili zajedno.

Osumnjičeni su u razdoblju od 6. rujna do 11. studenog 2010. na području Zagreba provaljivali u navedene kuće i stanove. U nekoliko slučajeva provalili su u kuće i stanove dok su se u njima nalazili vlasnici. Kada bi ih vlasnici zatekli predstavili bi se kao policijski službenici, a potom pobjegli u nepoznatom smjeru. Iz provaljenih objekata otuđili su prijenosna računala, mobitele, digitalne fotoaparate, nakit, novac, suvenire, obuću, alkoholna pića i osobne dokumente. Dio otuđenih predmeta su prodali, a ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 96 500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz posebno izvješće odvedeni u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.



Stranica