Krim obrada: zloporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/obrade/29_11_2010/29_11_3_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Jučer, 28. studenog, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim muškarcem kojom prigodom je zaplijenjeno ukupno 7.880 grama  marihuane i 93,3 grama  kokaina.

Dan ranije, 27. studenog na autocesti A3, odmorište „Ježevo“ sjever u popodnevnima satima policijski službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice su tijekom pojačanog nadzora vozila i putnika u dubini teritorija Republike Hrvatske (u cilju sprječavanja i otkrivanja nezakonitog ulaska i boravka osoba i suzbijanja prekograničnog kriminala), zaustavili i kontrolirali automobil slavonsko brodskih registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji osumnjičenik.
Tijekom kontrole vozila i vozača službeni pas za detekciju droga pregledao je automobil i reagirao na prisutnost narkotika. 
Idućeg dana, 28. studenog izvršena je pretraga navedenog osobnog automobila kojom prilikom su pronađena dvadeset i tri  paketa ispunjena s  ukupno 7 258 grama marihuane, dok je izvršenom pretragom stana 32-godišnjeg osumnjičenika na području Slavonskog Broda, pronađeno još 93,3 grama kokaina, 522 grama marihuane  i digitalna vaga.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 32-godišnjak na za sada neutvrđen način nabavljao veće količine marihuane i kokaina koje je zatim prodavao na ilegalnom tržištu u Zagrebu i Slavonskom Brodu.
Vrijednost  zaplijenjene droge cijeni se na 170 000 kuna, dok bi u uličnoj preprodaji dostigla i znatno viši iznos.
32-godišnji osumnjičenik je do sada evidentiran kao počinitelj kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, nasilničkog ponašanja i prometnih delikata.
Jučer, 28. studenog 2010. godine 32-godišnji osumnjičenik je, uz kaznenu prijavu, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog preprodaje droga.



Stranica