Zlouporaba opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari

Slika PU_ZG/slike/MUP/droga01.jpg

Jučer, 21. prosinca 2010. godine policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 3 hrvatska državljana starosti 20, 27 i 48 godina, tijekom kojeg je zaplijenjeno 5 kilograma marihuane i jedna ručna bomba M – 75. Naime, u nedjelju, 19. prosinca 2010. godine u večernjim satima na području Novog Zagreba uhićen je 20 – godišnji muškarac zbog sumnje da u vozilu kojim se koristi prevozi veću količinu droge. Naknadnom pretragom u prtljažnom prostoru između karoserije i unutarnje oplate vozila pronađeno je ukupno 5 kilograma droge marihuane pakirane u 5 paketa. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 20 – godišnjak 19. prosinca 2010. godine u popodnevnim satima u vozilu kojim se koristi preko graničnog prijelaza Vinjani Donji iz Republike Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku prokrijumčario 10 kilograma marihuane. Na području Splita predao je 5 kilograma droge 27 – godišnjaku, a zatim doputovao na područje Zagreba, gdje je uhićen zajedno sa 48 – godišnjim muškarcem u trenutku dok su namjeravali izvršiti primopredaju preostalog dijela droge. Trojica osumnjičenika su po završetku kriminalističkog istraživanja uz kaznene prijave odvedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog sumnje da su vršili preprodaju droge. Protiv 48 – godišnjeg osumnjičenika podnijeta je i kaznena prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari, budući da je pretragom njegovog stana pronađena ručna bomba M – 75.  Osumnjičeni dosada nisu evidentirani zbog zlouporabe droga, a vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na 70 000 kuna.   

 

Foto: Ilustracija

Jučer, 21. prosinca 2010. godine policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 3 hrvatska državljana starosti 20, 27 i 48 godina, tijekom kojeg je zaplijenjeno  5 kilograma marihuane i jedna ručna bomba M – 75.

Naime, u nedjelju, 19. prosinca 2010. godine u večernjim satima na  području Novog Zagreba uhićen je 20 – godišnji muškarac zbog sumnje da u  vozilu kojim se koristi prevozi veću količinu droge. Naknadnom pretragom u prtljažnom prostoru između karoserije i unutarnje oplate vozila pronađeno je ukupno 5 kilograma droge marihuane pakirane u 5 paketa.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 20 – godišnjak 19. prosinca 2010. godine  u popodnevnim satima u vozilu kojim se koristi preko graničnog prijelaza Vinjani Donji iz Republike Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku prokrijumčario 10 kilograma marihuane. Na području Splita predao je 5 kilograma droge 27 – godišnjaku, a zatim doputovao na područje Zagreba, gdje je uhićen zajedno sa 48 – godišnjim muškarcem u trenutku dok su namjeravali izvršiti primopredaju preostalog dijela droge.

Trojica osumnjičenika su po završetku kriminalističkog istraživanja uz kaznene prijave odvedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog sumnje da su vršili preprodaju droge. Protiv 48 – godišnjeg osumnjičenika podnijeta je i kaznena prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari, budući da je pretragom njegovog stana pronađena ručna bomba M – 75.    

Osumnjičeni dosada nisu evidentirani zbog zlouporabe droga, a vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na 70 000 kuna.  



Stranica